Временно бе ограничено движението по автомагистрала "Тракия" в посока София

...
Временно бе ограничено движението по автомагистрала "Тракия" в посока София
Коментари Харесай

Язовир преля и затвори АМ Тракия

Временно бе лимитирано придвижването по автомагистрала "Тракия " в посока София от пътен възел "Мухово " до пътен възел "Ихтиман ", оповестяват от Агенция "Пътна инфраструктура ".

Причината е преливане на микроязовир при 37-ия км на автомагистралата.

Движението бе пренасочено по пътя София-Ихтиман преди автомагистралата още веднъж да бъде отворена към обяд.

Прелелият язовир е "Джаков мост ". Засега няма застрашени хора или парцели. От Главна дирекция "Пожарна сигурност и отбрана на популацията " към този момент са подхванали превантивни ограничения за своевременното събаряне на равнището на микроязовира и източването на водите в безвредна за автомагистралата посока, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

"Вследствие на изобилните превалявания от нощес в региона на Ихтиманска междинна гора се увеличи внезапно оттокът на водите, посока Ихтиман. Напълни се язовир "Джаков мост ", който прелива през преливника. С цел недопускане разрушаването на стената на язовира от нощес работи помпа, която извади към този момент към 25 хиляди куб. м вода ", разгласи началникът на Националния действен център към ГДПБЗН комисар Тошко Бързилов.

"На този стадий за популацията на Ихтиман няма заплаха. Вследствие на повишението на равнището на язовира, който се намира в региона на 37 км над Автомагистрала "Тракия ", поради заплаха от подкопаване на основи на мост на автомагистралата придвижването, е спряно превантивно. Колите в посока София са пренасочени през Ихтиман. Движението се контролира от "Пътна полиция ". За недопускане разрушаването на пътното оборудване работи екскаватор, който прокопава спомагателен канал за отклоняване на водите от микроязовира. Създадена е нужната организация за обезопасяване на придвижването по Автомагистрала "Тракия ", добави Бързилов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР