Временният министър-председател на Пакистан Анвар ул-Хак Какар ще проведе извънредна

...
Временният министър-председател на Пакистан Анвар ул-Хак Какар ще проведе извънредна
Коментари Харесай

Пакистан свиква извънредна среща по сигурността

Временният министър-председател на Пакистан Анвар ул-Хак Какар ще организира изключителна среща по въпросите на сигурността с ръководителите на военните и разследващите служби, откакто тази седмица си размениха смъртоносни въздушни удари с Иран по цели на групировки, съобщи Агенция Франс Прес.

Редките военни дейности в пропускливия граничен регион Белуджистан, споделен сред двете страни, в допълнение разпалиха районното напрежение, което към този момент е нажежено от войната сред Израел и Хамас.

На 16 януари Иран нанесе ракетен удар и офанзива с дрон по " терористични " цели в Пакистан, а на 18 януари, Пакистан на собствен ред нанесе удари по бойни цели в Иран.

Организация на обединените нации и Съединени американски щати приканиха за въздържаност, а Китай предложи да посредничи сред двете страни.

" Министър-председателят свика съвещание на Комитета за национална сигурност, което би трябвало да се организира през днешния ден ", съобщи представител на неговата канцелария.

Служител на службата за сигурност в Исламабад съобщи, че началникът на Генералния щаб на армията и ръководителят на разследващите служби ще участват на срещата през днешния ден.

След ударите краткотрайният водач на Пакистан Ул-Хак Какар прекъсна визитата си на Световния стопански конгрес в Давос.

Неговото служебно държавно управление води Пакистан към общи избори, до които остават единствено три седмици и които са белязани от обвинявания в операции преди изборите.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР