Временният кмет на столичния квартал „Младост“ Владимир Клисуров, който беше

...
Временният кмет на столичния квартал „Младост“ Владимир Клисуров, който беше
Коментари Харесай

Новият кмет на „Младост“ пусна строежа, заради когото арестуваха Иванчева

Временният кмет на столичния квартал „ Младост “ Владимир Клисуров, който беше определен макар волята му на мястото на зрелищно арестуваната с рушвет Десислава Иванчева, разгласи, че е подал оставката си публично. Документът е входиран до кмета на София Йорданка Фандъкова.

На негово място той назначава другия зам.-кмет проектант Румен Русев. От понеделник Клисуров е в отпуска, а щом се върне, напуща поста – това бяха думите на конференция в община „ Младост “. „ Трябва да напущаме сумати градежи или другият вид за работата в кметството е да им заведат каузи, неспазени периоди по Закон за устройство на територията и така нататък “, сподели Клисуров.

Румен Русев сподели, че всичко, което е подадено в региона и е законосъобразно, ще бъде придвижено. Ставало дума за десетки преписки. „ Да, ще си изцапам ръцете, в случай че със закона се цапат ръце “, сподели той в отговор на въпрос ще стартира ли да придвижва преписките, бавени от Десислава Иванчева.

По думите му преписките могат да се движат доста бързо – по 2-3 дни и по-късно отиват в другите отдели. А за какво са бавени от Иванчева, Русев не можа да изясни. Каза, че въпросът е обсъждан, даже е трябвало да се предадат на него, само че това по този начин и не се случило.

На конференцията на двамата зам.-кмета стана ясно, че преписката за градеж на „ Ваклин груп “ към този момент е придвижена в законоустановения период. Именно името на притежателя на компанията Александър Ваклин се оказа в центъра на ареста на Иванчева. За него от прокуратурата оповестиха, че той е би изнудваният от кметицата на „ Младост “ предприемач, чиито градежи тя е серпантина.

Според БТВ, през днешния ден ще бъде отворен запечатаният кабинет на Десислава Иванчева. Очаквало се там да бъдат открити още преписки, които задържаната кметица съзнателно бавела, защото желала пари или услуги от предприемачите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР