Временните сили на ООН в Ливан (UNIFIL) призоваха за сдържаност,

...
Временните сили на ООН в Ливан (UNIFIL) призоваха за сдържаност,
Коментари Харесай

ООН призова за сдържаност след ливанската ракетна атака срещу Израел

Временните сили на Организация на обединените нации в Ливан (UNIFIL) приканиха за въздържаност, откакто Израел стана обект на ракетен обстрел от Южен Ливан.

" Настоящата обстановка е извънредно сериозна. UNIFIL приканват за въздържаност и отбягване на по-нататъшна ескалация. " - обявиха силите, които патрулират в граничната зона сред двете страни, които механически към момента са във война.

Израелските военни оповестяват, че е бил изстрелян залп от снаряди.

По-рано армията на Израел заяви, че е прехванала ракета, изстреляна от Ливан, откакто конфликтите сред израелската полиция и палестинците в третия по значителност обект на исляма доведоха предизвестия за ответни дейности от целия район.

Израелските служби за незабавна помощ оповестиха, че един мъж е бил леко ранен от шрапнел, а една жена е потърпевша, до момента в който тичала към леговище.

Предупредителни сирени са прозвучали в град Шломи и в Мошав Бецет и Галилея в Северен Израел, заяви армията на фона на подмятания, че може да има още ракети.

Не бяха отправени незабавни обвинявания за това кой носи директна отговорност за нападението.

В отговор на ракетния обстрел Израел нанесе удари по цели в Южен Ливан, заяви Националната осведомителна организация на Ливан, без да оповестява за жертви.

Според ливанския отчет израелската артилерия е изстреляла " няколко снаряда от позициите си на границата " към покрайнините на две села след изстрелването на " няколко ракети вид " Катюша " към Израел. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР