Временни ограничения, свързани с движението на електрически скутери и тротинетки

...
Временни ограничения, свързани с движението на електрически скутери и тротинетки
Коментари Харесай

В Плевен обмислят въвеждането на ограничителни мерки за движението на електрически скутери

Временни ограничавания, свързани с придвижването на електрически скутери и тротинетки в Плевен, ще бъдат разисквани по концепция на кмета на Общината Георг Спартански. Това свое желание той разяснява пред публицисти във връзка зачестилите сигнали освен в Плевен и в страната, за произшествия с електрически скутери, както и публикуваните в обществените мрежи видеа с движещи се със скоростта на колите такива пътни транспортни средства по основни пътища и автомагистрали.

" На държавно равнище няма регулация за потреблението на тези транспортни средства, а от ден на ден те се усилват в цяла България. Развиват съществени скорости, карат се по натоварени улици и булеварди, по пешеходните зони, някои от тях са евентуално рискови за дребните деца и за възрастните хора ", изясни кметът. Според него проблем при този тип електрически транспортни средства е, че не дребна част от тях се ръководят от малолетни и малолетни. 

Спартански акцентира, че макар неналичието на централна наредба, би трябвало да бъдат потърсени на локално равнище разновидности за разрешаване на този проблем. Кметът добави, че ще се обсъдят способи за налагане на ограничаващи ограничения при придвижването на електрическите скутери и тротинетки посредством решение на Общинския съвет. 

" Тук е и апелът ми към централната власт – проблеми имаме задоволително доста като войни, пандемии и рецесии от всевъзможен темперамент, само че не по-маловажно е да се регламентират такива нововъзникнали публични връзки, които бързо намират развиване и при неналичието на наредба се получава безпорядък ", сподели Спартански.

Той добави, че даже е отхвърлил предложение на компания, която е желала да дава чартърен електрически скутери в Плевен. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР