Временната парламентарна комисията по казуса в агенцияМитници“ не закри заседанието

...
Временната парламентарна комисията по казуса в агенцияМитници“ не закри заседанието
Коментари Харесай

Шефът на ДАНС: Арестуваните за контрабанда Стефан и Марин Димитрови са кадрували в МВР и митниците

Временната парламентарна комисията по проблема в агенция„ Митници “ не закри съвещанието си, на което в детайли и намерено за акцията и следствието приказва шефът на ДАНС Пламен Тончев. Той описа и за възможните връзки сред упрекнатите в контрабанда, политическите сили и някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.

Близо час и при открити порти - в нехарактерен за чуване на началник на ДАНС жанр, ръководителят на котраразузнаването Пламен Тончев описа за акцията в организация „ Митници “.

Със Стефан и Марин Димитрови към този момент някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев се срещнал посредством някогашния министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

" Контактите им варират от ниските им изпълнителни равнища до управителните равнища на граничните служби и полицейските участници. Установено е, че разполагат с въздействие върху Министерство на вътрешните работи както върху политическото, по този начин и върху професионалното управление на Министерство на вътрешните работи. С Живко Коцев поддържат контакт още от времето, когато той е бил шеф в София, както и с Венцислав Кирчев и шефовете на регионални дирекции ", заявипредседателят на ДАНС Пламен Тончев.

" Бившият силов министър Бойко Рашков срещнал Живко Коцев с Марин и Стефан Димитрови. Обвинените татко и наследник са кадрували в Министерство на вътрешните работи - те влияели и върху назначенията в митниците. Петя Банкова назначавала, който те ѝказвали ", твърди той.

Оценката на Асен Василев за някогашната шефка на митниците е друга.

" Петя банкова работеше извънредно добрес непознатите сътрудници. Беше виновна за договарянията за това да има 100% скенери на „ Капитан Андреево “, за договарянията за това да дойдат непознати митничари. Вече има непознати митничари от Съединени американски щати. Очаква се този месец да дойдат от Англия. Имаме диалози на равнище министър председател с Макрон след края на Олимпиадата във Франция да дойдат и френски митничари. Водят се диалози и с Австрия. Тя водеше непознати митничари и беше съществена връзка с непознатите митнически служби като началник на „ Митническо разузнаване “. Беше разумно тя да бъде назначена за началник на „ Митниците “, откакто потегли сливането и Павел Тонев пристигна като консултант при мен ", сподели Василев.

До акцията при започване на април се стигнало след задържане на камион с прикрити кашони с контрабандни цигари.

" Ролята на Димитровите е да реализират контакт с високопоставени лица, с цел да обезпечат подкрепи. Установена е връзка с Банкова и Коцев. След залавянето на камиона е обезпечил облаги за двамата - Банкова и Коцев - с цел да могат да създадат нов канал ", заявиТончев.

Освен шефа на ДАНС, комисията изслуша и служебният финансов министър Людмила Петкова. Тя не бе готова за множеството въпроси, само че даде обещание да отговори по-късно.

" Не съм осведомена с подобен сигнал. Знаете, че до преди една седмица бях на друга служба. Мога да ревизира дали има подобен сигнал ", акцентира служебният министър на финанситеЛюдмила Петкова.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР