Временната комисия за разследване на корупционни практики в Агенция Митници

...
Временната комисия за разследване на корупционни практики в Агенция Митници
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Финансовият министър: Не са постъпвали искания от партньорски служби за администрацията на Агенция Митници

Временната комисия за следствие на корупционни практики в Агенция " Митници " изслушва ръководителя на ДАНС Пламен Тончев и служебния финансов министър Людмила Петкова.

Гледайте онлайн тук или на



В Министерството на финансите не са постъпвали претенции и информация от партньорски служби за администрацията на Агенция " Митници ". Това съобщи пред краткотрайната комисия за аферата в митниците служебният финансов министър Людмила Петкова.

Относно изказванията, че австрийските управляващи са подали сигнал по какъв начин на българските гранични пунктове са желани подкупи от австрийски превозвачи, Петкова съобщи:

" Не съм осведомена със сигнал от австрийските управляващи, само че мога да ревизира дали има подобен. "

Петкова посочи още, че записите в книгата за визитите в министерството на финансите и записите от охранителните камери са единствено за последния месец. За предишен интервал няма нищо.

Скандалът в митниците избухна при започване на април, когато беше задържана шефът на организацията Петя Банкова, която е и някогашен чиновник на ДАНС.

В хода на следствието стана ясно, че Банкова се е познавала със Стефан и Марин Димитрови, като тримата са упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група за контрабанда, пране на пари и подкупи.

Появиха се и общи фотоси с към този момент някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР