Временната комисия за полицейското насилие на протеста срещу БФС не

...
Временната комисия за полицейското насилие на протеста срещу БФС не
Коментари Харесай

Росен Желязков: Комисията за полицейското насилие трябва да доведе до законодателни решения

Временната комисия за полицейското принуждение на митинга против БФС освен ще проверява какво се е случило, само че би трябвало да даде законодателни решения.

Мисля, че не от дълго време би трябвало да сме толкоз плахи по тематиката да допълним или променим някои от остарелите установки на закона са събранията митингите и манифестациите,

" В това число и носенето на отговорност на уредниците за увреждането на имущество, по-добрата съгласуваност - а за какво не и да се дефинира по по-ясен и безапелационен метод рамките на приложимост и физическа мощ, които са заложени в закона за Министерство на вътрешните работи. В случая с всеобщи вълнения би трябвало да има ясна отговорност: уредник - лимити на физическа мощ "

Той уточни, че комисията е задоволително необятна като политически посланичество - 18 души от разнообразни парламнтарни партии.

Въпреки социологията мисля, че Народното събрание демонстрира една много добра успеваемост, разяснява Росен Желязков. Той уточни, че ГЕРБ взе участие непринудено в ръководството и във всички взаимни отстъпки, които идват с него.

" Мисля, че е показателно, че този модел е безалтернативен, има бъдеще и неговият небосвод ще бъде тогава, когато поставените цели бъдат изпълнени по този начин, както са декларирани - нито месец по-рано ", съобщи той.

Съдействието сред изпълнителната и законодателната власт се показва в процеси и взаимоотношения - органите приказват с актовете си, уточни ръководителят на Народното събрание.

" Като образец мога да ви дам присъединяване на законодателната власт в спорнии миг, свързани с въпросите, сложени от миньорите и енергетиците, както и търсенето на подпомагане от изпълнителната власт за военната помощ за Украйна, дерогацията, ПВУ ".

Думата " сглобка " ще остане етикет на това ръководство, само че за недългия си парламентарен живот това Народно заседание съумя да направи повече от парламентите от 44-ия парламент насам, сподели още Росен Желязков.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР