Временна парламентарна комисия ще решава проблемите с недостига на дърва

...
Временна парламентарна комисия ще решава проблемите с недостига на дърва
Коментари Харесай

Временна парламентарна комисия ще решава проблемите с недостига на дърва за огрев

Временна парламентарна комисия ще взема решение проблемите с дефицита на дърва за огрев и високите им цени.

Тя ще се състои от 14 народни представители, на паритетен принцип, по двама от всяка група, а за нейн ръководител беше определен от Любен Иванов от " Демократична България ".

Мандатът на комисията ще е 30 дни, в който тя би трябвало да прегледа проблемите с размерите за сеч, подадените поръчки за дървен материал, както и по какви критерии се вършат описите с нуждаещите се да получат дърва за огрев.

Служебният министър на земеделието прикани да не се всява суматоха.

" Нека успокоим българските жители, че дърва за зимата ще има, което не значи, че няма усложнения. Да, има редица общини, в които има усложнения по даването на дървата, само че дано да сме деликатни с приказките, тъй като когато се сътвори повече от нужното неуравновесеност, това въздейства и на цените. Затова да кажем, че има разновидности да бъдат наваксани съответните неналичия. Тази година към този момент сме на 135% доставена дървесина към миналата година. Ще стигнем до 150. Психоза има, свърхзапасяване има. Нуждите са нарастнали в действителност доста пъти ", съобщи служебният министър на земеделието Явор Гечев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР