Времената се менят. Exxon Mobil Corporation - американската мултинационална петролна

...
Времената се менят. Exxon Mobil Corporation - американската мултинационална петролна
Коментари Харесай

Богатството на Мъск вече е по-голямо от стойността на ExxonMobil и Toyota

Времената се менят. Exxon Mobil Corporation - американската мултинационална петролна и газова корпорация, която е най-големият пряк правоприемник на Standard Oil на магната Джон Рокфелер - коства по-малко от звездния основен изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск.

Сравнението е любопитно, несъмнено, поради обстоятелството, че Tesla се трансформира в признака на прехода към чиста сила. Самата тя към този момент е оценена от пазарите на над $1 трлн., присъединявайки се към извънредно извънреден клуб от компании.

Самият Мъск, чието благосъстояние е тясно обвързвано с акциите на компанията, има $287 милиарда при затварянето на пазарите във вторник. А ExxonMobil бе оценена на $278,7 милиарда

Ексцентричният милиардер пък е напът да се трансформира в първия човек с благосъстояние от над $300 милиарда Само в понеделник той добави над $36 милиарда, откакто Hertz заяви, че ще поръча 100 хиляди електрическия автомобил Tesla. Това увеличи акциите на производителя с над 12 % и донесе най-големият еднодневен растеж в историята на Bloomberg Billionaire Index. $36 милиарда единствено за ден - повече от положението на 34-тия най-богат човек в света.

С съвсем $290 милиарда той изпреварва с към $100 милиарда някогашния номер едно Джеф Безос. На трета позиция е европейският магнат Бернар Арно, а на четвърта Бил Гейтс - който даже и да удвои положението си на мига, отново ще изостава от Мъск.

Освен че е оценен на повече от ExxonMobil, Мъск разполага с по-голямо благосъстояние от капитализацията на втория максимален производител на коли в света, Toyota.

" Клуб $100 милиарда ": Кои са идващите, които могат да влязат в него

Първа дама върви по този път
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР