Време е за пътешествие. Време е за романтика и напрегнат

...
Време е за пътешествие. Време е за романтика и напрегнат
Коментари Харесай

10-те най-продавани книги на издателство „Сиела“ за октомври 2020 г.

Време е за странствуване. Време е за романтика и под напрежение екшън. За музика и нововъведения! А у майкини е най-подходящото място за всичко това, но… значимото е да сме спокойни! Време е за обичана книга!

В първите дни на новия месец поглеждаме към листата с най-продаваните книги от каталога на издателство „ Сиела “ за октомври 2020 година А там несъмнено има заглавия за всеки усет.

Винаги правилни на своите читатели и този месец ние от електронното списание © 10-те най сме подготвени да ви предложим едни от най-интересните заглавия, посредством които да се придвижите в нови светове.


10. „ Малори “
Джош Малерман

Изминали са повече от 10 години, откогато Малори и двете деца се насочиха на рисковото и злокобно пътешестване с лодка по реката в търсене на избавление – избавление в един свят, който е видимо спокоен и спокоен, само че който нямаш право да виждаш с очите си. Можеш да се ориентираш по слух, аромат и допиране, можеш да общуваш с други хора, даже да създадеш семейство, само че в случай че погледнеш, рискуваш да изгубиш разсъдъка си… рискуваш да изгубиш всичко. В приюта за слепи обаче Малори за пръв път се е почувствала в действителност сигурна и спокойна – тук зрението е нещо, от което нямаш потребност. В приюта имаш потребност единствено от хората до себе си.

Само че убежището им няма дълго да ги пази от фантомите, които дебнат извън – скоро хаосът ще завладее приюта и Малори ще би трябвало още веднъж да бяга, дружно с двете си деца. Те ще намерят заслон другаде, само че този път ще би трябвало да създадат рисков избор: дали да продължат да се крият и да оцеляват в мрак и изолация… или да се опитат да разкрият мистерията, която е погубила човешката цивилизация?

„ Малори “ е ненадейно, с напрежение и изненадващо със сюжета си продължение на сензационния бестселър „ Кутия за птици “. Авторът Джош Малерман си слага значима и почтена цел: да не повтаря модела на първия разказ, а да се опита да разшири митологията, която самичък е основал. С помощта на своята основна героиня, Малори, той построява безапелационен и впечатляващ знак на оцеляването, на куража и на майчините инстинкти, а историята се разпростира с бездиханна динамичност и увличащо напрежение.

9. „ Планините на България “
Иван Панкев

 10-те най-продавани книги на издателство

Иван Панкев е фотограф и странник, обиколил всички 42 планини в страната ни. В тази книга той споделя в 54 пътеписа приключенията си при изкачванията на техните първенци, както и на някои други емблематични върхове. Неговите истории и фотоси обгръщат и четирите годишни времена, в това число и най-свирепите зими.

По пътя си той среща диви кози, сърни и стада коне, снима ендемични за България биологични типове, пълноводни водопади и мистични пещери, мегалитни светилища и антични замъци. Минава по места, където от дълго време не е стъпвал човешки крайник, надалеч от утъпканите пътеки, измежду пущинаците и трънаците, с цел да види призрачни здания и забравени хубости.

В този албум с фотописи са събрани пет описа за Стара планина, четири за Родопите, по три за Рили и Пирин, два за Средна гора и по един за останалите планини в страната ни. Авторът е пътешествал както из цяла България, по този начин и до някои от най-далечните места на Земята – изкачвал е вулкан в Южна Америка, пътувал е на автостоп из Близкия изток и с лодка по река Амазонка. Неговите странствания по света единствено го вършат още по-страстен фен на българската природа и познавач на нейното разнообразие.

8. „ Кратка история на нововъведенията “
Мат Ридли

 10-те най-продавани книги на издателство

„ Кратка история на нововъведенията “ събира в една книга истории за стотици нововъведения и иноватори, за най-висшите прояви на човешкия разум и досетливост през хилядолетията – от опитомяването на кучето до нуклеарната сила.

Забавни, поучителни, от време на време даже трагични, това са стъпалата, върху които стъпваме по пътя си нагоре – и са по-важни от всяка война, от всеки политик, от всяко преходно събитие, което на вятъра отвлича публичното внимание.

„ Нито един икономист или социолог не може да изясни изцяло за какво се появяват нововъведения, да не приказваме за какво се появяват на тъкмо избрани места и в тъкмо несъмнено време. В тази книга ще се опитам да разреша тази огромна мистерия. Няма да го върша единствено с нереална доктрина или с привеждане на причини, въпреки че ще има и от това, а главно ще описвам истории. Нека иноваторите, които са трансформирали своите (или чуждите) изобретения в потребни нововъведения, ни учат по какъв начин се случват нещата посредством образците на триумфите и неуспехите.

Аз ще описвам истории за парните машини и интернет търсачките, за имунизациите и електронните цигари, за транспортните контейнери и силициевите чипове, за куфарите на колелца и генното редактиране, за числата и тоалетните. Нека чуем какво ще ни кажат Томас Едисон и Гулиелмо Маркони, Томас Нюкомен и Гордън Мур, лейди Мери Уортли Монтагю и Пърл Кендрик, Ал Хорезми и Грейс Хопър, Джеймс Дайсън и Джеф Безос. “
Мат Ридли


7. „ Изкуството да бъдеш спокоен “
Райън Холидей

 10-те най-продавани книги на издателство „ Сиела “ за август 2020 година

Изкуството да бъдем спокойни в един разтревожен свят.

В днешния свят заплахите са доста, а най-голямата от тях се крие в непрекъснатите разстройства и дребнави проблеми, които ни карат да живеем без цел и смисъл. В тази книга, един майсторски синтез на източната и западната философия, Райън Холидей ни учи по какъв начин да се фокусираме върху значимото на фона на от време на време затрупващите ни спорове и проблеми на XXI век . “
Робърт Грийн

Райън Холидей чертае пътя към това необикновено хладнокръвие, към покоя, който е необходим, с цел да успеем.

В духа на своите предходни книги – „ Твоето его е врагът “ и „ Дарът на компликациите “ – той черпи от мъдростта на огромните метафизичен течения и религии и от историите на значими персони – от Марк Аврелий и Конфуций до Чърчил и Кенеди, с цел да подчертае голямото значение на спокойствието в човешкия живот.

В една ера, в която сме подложени на необикновен информативен звук и всяка рецесия по света бива преувеличавана и набивана в главите ни от медии, обществени мрежи и тролове, това успокоение е ключ към по-щастлив и логичен живот и противоотрова на смазващия ни стрес.

Да приемем, че сме част от нещо по-голямо, да се възхитим на елементарните неща от живота и да се потопим в хубостта на мига, да загърбим егото, да надмогнем себе си и да потърсим в покоя мощ – точно на това изкуство ни учи тази книга.

Това изкуство са владеели и мнозина от великите водачи, мислители, актьори и спортисти, които в верния миг са успявали да преодолеят личния си характер, да се абстрахират изцяло от напрежението, разстройствата, страховете и подозрения и да създадат това, което е нужно.

6. „ У майкини “
Иво Сиромахов

 0-те най-продавани книги на издателство „ Сиела “ за юни 2020 година

„ У майкини “ е разказ сериал, събрал историите на модерни българи, които се обичат, ненавиждат, завиждат си, злословят, печелят пари, губят другари, изневеряват си, водят война и обезверено търсят обществено самопризнание.  Защото българинът непрекъснато се изтезава от терзания да не се изложи и от въпроса „ какво ще кажат другите “.

„ У майкини “ ще срещнете хора, които добре познавате. Техният свят е светът на домашната ракия, на лютеницата и чушкопеците, на вярата във врачки и вълшебства, на преяждането по празници, на бабешките предписания за лекуване на всички заболявания.

Но този идиличен свят към този момент е белязан от изкушенията на консуматорската ера – астрология, диети, нервен шопинг, влогъри, лайфкоучове, инфлуенсъри, ретроградни меркурии, антиваксърство, тайни теории, гурме преструвки, силиконови цици, блян към популярност непременно. Майкините непрекъснато се конкурират със съседите, с роднините и приятелите си и се пробват да им потвърдят, че са огромна работа. Историята им е доста смешна, много трогателна и малко трагична.

Защото това е историята на един народ, който обезверено се пробва да откри себе си.

5. „ Фреди Меркюри. Биография “
Лора Джаксън

Кралят със звезден глас

Роден с името Фарух Булсара на остров Занзибар, Фреди Меркюри печели международна популярност като фронтмен на една от най-известните рок банди на всички времена. В своето проучване на неговия живот и кариера Лора Джаксън разкрива доста истини за паметния ексцентрик и напомня както театралния облик на Фреди, по този начин и неговата същинска същина, индивида зад кулисите, раздиран от терзания и несъгласия, само че преливащ от ентусиазъм.

Тази книга съдържа извънредни изявленията с някои от най-близките хора на Меркюри

Включително с музикантите от Queen, а също и с други звезди, които описват любопитни истории за работата си с него – като Клиф Ричард, Ричард Брансън и Брус Дикинсън.

Лора Джаксън има зад тила си редица биографии на рокаджии като Брайън Джоунс, Стивън Тайлър, Боно, Бон Джоуви, както и на китариста на Queen Брайън Мей. Тя е извънреден ценител на музиката и историята на рока, а умеенето ѝ да предава увлекателно, само че и точно събитията я е трансформирало в един от най-популярните биографи на звездите.

„ Забележителна биография… превъзходен роман за един креативен талант. “
Дейли Мейл

„ Докосва всички страни на показния и абсурден свят на рокендрола… превъзходно четиво. “
Тайм Аут

4. „ Менгеле. Ангелът на гибелта “
Дейвид Дж. Маруел

Безкрайна върволяк от влакове се точи по неотдавна положените коловози, насочващи ги през основния портал към сърцето на лагера, за последна спирка близо до газовите камери…

Йозеф Менгеле е вероятно най-известният военнопрестъпник на всички времена. Разкритията за неговите чудовищни опити в Аушвиц го трансформират в знак на жестокостта и безмилостната успеваемост на нацистката идеология. Той посреща влаковете, идващи на перона на концлагера, дефинира на място кой ще живее и кой ще почине в газовите камери, сортира лагерници, в това число деца, за садистични опити, разпорежда осъществяването на немислими жестокости.

Дейвид Дж. Маруел е бил началник в Службата за специфични следствия към Министерството на правораздаването на Съединени американски щати, натоварени със случая „ Менгеле “. В своята авторитетна биография той изследва в смайващи елементи неговия живот – образованието му, научните му ползи преди войната, присъединяване във военни дейности като част от виновната за всеобщи кланета SS дивизия „ Викинг “, назначението на управителен пост в Аушвиц и последвалото сполучливо бягство в хаоса след капитулацията на Германия.

Маруел детайлно наблюдава тайния живот на Менгеле в Южна Америка, връзките с околните му и изключително с неговия наследник, контактите с Айхман и други нацистки нарушители, избегнали правораздаването. Той е част от екипа, който изследва хипотетичните остатъци на Менгеле, открити в бразилско гробище, и в детайли разказва проучванията, които би трябвало да потвърдят, че десетилетното търсене на Ангела на гибелта е завършило.


3. „ Раненият рицар “
Л. Дж. Шен

 10-те най-продавани книги на издателство

Луна Рексрот е обичаното на всички красиво цвете.

Миловидна. Грижлива.
Щедра. Тиха.  Фалшива.

Под момчешките облекла и нежната ѝ осанка се крие мо-миче, което всички обичат (и съжаляват). Тя знае какво и кого желае. Луна желае момчето от къщата на дървото, което я научи да ругае на езика на знаците.
Същото, което я научи да се смее.

Да живее.
Да обича.

Найт Коул е обичаният на всички футболен воин.

Великолепен. Атлетичен.
Силен. Обожаван.
Лъжец.

Безразсъден бандит, който смъква единствено с взор, само че има очи само за момичето, което живее от другата страна на улицата: Луна.
Само че тя се е трансформирала. Неговата помощ към този момент не ѝ е нужна. И желае да отиде надалеч, с цел да избяга от него и от стотиците дами в ръцете му.
Двама души, които се нараняват от години. И единствено в яростта на болката могат да открият пътя един към различен.

2. „ Маргаритка и чистите зъбки “
Илия Деведжиев и Веселка Велинова

 10-те най-продавани книги на издателство

Не желая да си мия зъбите! Защо би трябвало да си трия зъбите с четка, като те наподобяват напълно чисти? Как по този начин има храна по зъбите ми, като всичко си изядох? 

Привидно лесното миене на детските зъби в доста сутрини и вечери се оказва едно от най-големите провокации за един хлапак, както и за съвсем всеки родител. В „ Маргаритка и чистите зъбки “ описваме забавна история на една изгубена четка за зъби, която Феята на зъбките избавя. Запознаваме ви с неприятните Зъборазрушители и ви издаваме някои хитринки по какъв начин да не ги пускаме при зъбките.

В „ Маргаритка и чистите зъбки “ най-малките измежду нас ще припознаят себе си във всяка обстановка и по този начин ще открият, че видимо досадните за тях неща са в действителност значими.

Тази брошура е четвъртата от нова детска поредност, в която децата научават за потребните привички в занимателни завършения, дружно с Биби, Мими, Маргаритка и Бухалчето.

1. „ Тайната на Диор “
Наташа Лестър

 10-те най-продавани книги на издателство

Париж 1947 година Кристиан Диор показва своята зашеметяваща първа сбирка пред свят, отпаднал от война и жаден за ново начало. Една жена, минала през пъкъла на концентрационните лагери, преоткрива личната си хубост на стилния подиум. Но зад блестящата осанка се крият надълбоко защитавани секрети, изгубени фантазии и неизмерима тъга.

Десетилетия по-късно стилният историк Кат Журдан ще открие във вилата на баба си, на брега на Корнуол, голяма сбирка съвсем недокосвани истински рокли на Диор. Известен публицист ще ѝ помогне да разнищи невероятната история за това по какъв начин те са се озовали там. Това е история за обич като от приказките и за брутална война.

„ Тайната на Диор “ е разказ, в който хубостта и вдъхновяващата мощ на модата контрастира на бруталната разрушителна мощност на войната. Главни героини в тази история са дамите водачи и секрети сътрудници, помагали на Съпротивата против нацистка Германия, рискували и изгубили живота си в битката за независимост. Техните ориси, които писателката Наташа Лестер базира на орисите на действителни участници във Втората международна война, се разкриват последователно, подреждат се като късчета от пъзел в една епична картина на епохата, трансформирала един път вечно целия свят.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР