Време е за красива природа и лов. Мултимедийният репортер на

...
Време е за красива природа и лов. Мултимедийният репортер на
Коментари Харесай

„Мисия 360“: На едно от най-интересните ловни изложения в света

Време е за красива природа и лов. Мултимедийният кореспондент на bTV Новините ни води в Австрия на едно от най-интересните ловни изложби в света. Страната ни също е показана на него.

През 2023 година страната ни отбелязва 55% растеж на задграничните туристи

„ Намираме се в Залцбург на едно от най-големите ловни изложби в Европа, а и в света. Традиционно ревю, огромно и може би едно от най-хубавите. Представяме България не просто като ловна дестинация, само че и като страна, която може да се посети и за различен тип туризъм. Затова е значимо България да участва постоянно “, сподели Чавдар Желев от Югозападното държавно дружество.

Снимка: Ладислав Цветков

„ Ловният туризъм е различен, не толкоз всеобщ. Имаме към 15-20 страни, които посещават България за ловджийски туризъм. От тях най-вече са германците и австрийците. Французи идват доста, шведи. По-малко англичани, испанци и италиански и доста австралийци и американски “, изясни още Желев.

Ловните стопани се грижат за десетки лопатари и благородни елени

Ловът в миналото е бил средство за прехранване, а през днешния ден това не е по този начин, изключително в развитите общества. Но наследените обичаи са част от всеки народ.

Снимка: Ладислав Цветков

„ По нашите земи ловът е прочут още от антични времена. Неандерталци, кроманьонци - всички те са ловували по нашите земи. Може да се види в пещерата Бачо Киро. Много очевиден образец са тракийците, които даже са имали ловна богиня – Бендида “, описа Кристиан Попов от Съюза на ловците и рибарите.

Римляните са изграждали друга инфраструктура у нас – като да вземем за пример мостове и пътища

Човешката активност в наши дни изисква да се поставят грижи за редица скотски типове и да се поддържа тяхната популация.

Снимка: Ладислав Цветков

„ Един морал стопира и отделя тези, които са същински ловци, от тези, които обичат лова, само че си разрешават да нарушават закона “, уточни Чавдар Желев.

Отговорът търси Ладислав Цветков

„ Без природа няма лов. Без природа няма лов на риба. Без природа няма земеделие. Следователно ние би трябвало да обърнем фокуса си върху природата и дивия свят а не толкоз върху материалното, тъй като започваме да я губим. Не бъдем ли положителни стопани на това, което притежаваме, нашите деца няма да имат шанса да се допрян до него “, добави Кристиан Попов.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР