Време е НАТО да разбере - или Алиансът излиза извън

...
Време е НАТО да разбере - или Алиансът излиза извън
Коментари Харесай

Американски генерали: Войната в Украйна не може да бъде спряна без намеса на НАТО

Време е НАТО да разбере - или Алиансът излиза отвън обрисуваната територия, или приключва активността си. Тази позиция изрази някогашният главнокомандващ (1997-2000) на съюзническите сили на Съединени американски щати и НАТО Уесли Кларк във връзка с настоящото положение на руско-украинския фронт, написа „ Гласът на Америка “.

Според него е нужна директна интервенция на силите на НАТО, с цел да се спре съветската експанзия против Украйна. „ Време е да се върнем към уроците, които научихме. НАТО би трябвало да се намеси. Нека го създадем публично и наредим на руснаците да прекратят огъня. Войната не може да бъде спряна без интервенция на НАТО ", сподели Кларк.

" Може би избрана коалиция от страни би могла да се намеси. Също по този начин би било отлично, в случай че евентуално имат поддръжката на Организация на обединените нации. Но все още е малко евентуално целият Алианс да предприеме такава стъпка. Въпреки че аз персонално бих подкрепил това решение “, сподели Филип М. Бридлов, пенсиониран военачалник от армията на Съединени американски щати, командващ на съюзническите сили на НАТО в Европа 2013-2016 година

Според него в този момент Съединените американски щати би трябвало да усилят присъединяване си и да дават повече оръжия на Украйна. Той също по този начин счита, че последният транш от военна помощ за Украйна е бил непълен. Сега Украйна е незадоволително въоръжена. Противопоставянето на силите се мери в " съответствие 10 към едно ", споделя пенсионираният военачалник.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР