Време е да вземем правилните решения за планетата, призова папа

...
Време е да вземем правилните решения за планетата, призова папа
Коментари Харесай

Папа Франциск: Време е да вземем правилните решения за климата

Време е да вземем верните решения за планетата , прикани папа Франциск, представен от Франс прес.

Светият отец насочи насърчително обръщение към младежите, участващи в битката против световното стопляне.

" Чрез хрумвания и взаимни планове може да бъдат открити решения за превъзмогване на енергийния дефицит и да се сложи грижата за общото богатство в центъра на националните и интернационални политики, с цел да се се поощрят устойчивото произвеждане, кръговата стопанска система и шерването на подобаващите технологии ", съобщи главата на Римокатолическата черква във видеопослание до 400 младежи от целия свят, събрали се от през вчерашния ден в Милано на тридневна среща, с цел да изложат своите оферти за климата.

" Време е да вземем верните решения, с цел да се възползваме от опита, добит през последните години, да създадем допустима една просвета на солидарността и на виновното шерване ", прикани папата. Обръщайки се директно към новото потомство, той насърчи младежите да продължат " работата си за положителното на човечеството ".

" Казват, че вие сте бъдещето, само че по тези тематики вие сте сегашното. Вие сте тези, които оформят бъдещето през днешния ден, в този момент ", акцентира папата. " Искам да ви благодаря за вашите фантазии и вашите планове, за това, че сте загрижени както за човешките връзки, по този начин и за околната среда. Тази визия е способна да провокира света на възрастните, тъй като демонстрира, че сте готови освен за деяние, само че и за търпеливо слушане, градивен разговор и взаимно съгласие ", изрази убеденост Франциск.

" Трябва да съществува естетика сред хората и околната средата. Ние не сме врагове, не сме безразлични. Част сме от една и съща галактическа естетика ", съобщи папата. Той прикани хората да " обединят напъните си " в името на едно " човечество с повече приятелство " и да отговорят на " историческите промени, станали още по-очевидни заради пандемията (от новия коронавирус), с които се сблъсква човечеството ".

Срещата в Милано с присъединяване на 400 младежи завършва на следващия ден. В северния италиански град са се събрали хора са на възраст от 15 до 29 години. Младежите от близо 200 страни са били определени от Организация на обединените нации измежду близо 9000 претенденти, с цел да изразят общата си визия за нужда от незабавни дейности за климата и за предпочитаните дейности, които да бъдат подхванати. Декларацията им ще бъде показана на петдесетината министри, събрали се за подготовката на основната конференция за климата под егидата на Организация на обединените нации, която ще се организира в Глазгоу през ноември.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР