Време е да спрем да правим експерименти с Изборния кодекс.

...
Време е да спрем да правим експерименти с Изборния кодекс.
Коментари Харесай

Сиди: Време е да спрем да правим експерименти с Изборния кодекс

„ Време е да спрем да вършим опити с Изборния кодекс. Много пъти сме опитвали да го променим, опитахме да спрем гласовете от Турция, където могат да се вършат безотговорно изборни секции. Безумие е това, което се случва в Турция, това, което се случва в чужбина, това, което се случи с видеонаблюдението, както и това, което стана с отчитането на резултатите ”.

Това съобщи в предаването „ Офанзива ” на NOVA NEWS Александър Сиди – съпредседател на Вътрешна македонска революционна организация.

Той допуска, че в този момент ще има държавно управление, само че ще страда народът.

Сиди изясни, че е дал своя вот с опцията: „ Не поддържам никого ”. „ Не си харесах никого. Гласувах фактически – по този начин, както написа в закона, и се оказа, че моят глас е оставен на бунището. Моят и на още 109 000 души. Този глас не се регистрира, той не съществува в правния мир ”, сподели юристът Сиди.

Той посочи, че от неговата политическа групировка не регистрират като неточност апела да се гласоподава с: „ Не поддържам никого ”. Никой не може да те задължи да харесваш политическите обединения, сподели Сиди.

Гласовете за обединенията, които не влизат в Народното събрание, влизат в общата сума на изборната интензивност, от която 4% - (105 000 гласа) вършат изборната преграда за влизане в Народното събрание. Най-малката политическа групировка влиза със 103 000 гласа в Народното събрание, напомни Сиди.

Относно вота на партия „ Възраждане ” той счита, че тази партия съумява да хване дневния ред на хората, само че не прави нищо от това, което дава обещание.

За повдигането на ветото над Северна Македония, Сиди изясни, че Бойко Борисов е подписал повдигането на ветото над началото на европреговорите без да има събития в районен съд Македония, които да приближават Скопие и София.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!   

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР