Връзване, бой с пръчки, остър недостиг на персонал и превръщане

...
Връзване, бой с пръчки, остър недостиг на персонал и превръщане
Коментари Харесай

Връзване с вериги и бой с пръчки. Така България се грижи за хората с психични проблеми

Връзване, пердах с пръчки, изострен дефицит на личен състав и преобразяване на хора в пандизчии. Това открива Комитетът за битка с изтезанията на Съвета на Европа след инспекция в български психиатриачни лечебни заведения и домове за обществени грижи.

Експертите на Съвета на Европа са посетили през август тази година държавните психиатрични лечебни заведения " Св. Иван Рилски “ в Курило, в село Царев Брод и болничното заведение в Бяла, като и домовете за грижи за хора с умствена назадничавост в Куделин и Самуил, както и дома в Говежда. Комитетът показва своята " дълбока угриженост ", че доста от предходните рекомендации за грижата, лекуването и отбраната на правата на хората с психологични проблеми в България остават неизпълнени.

Докладът на Съвета на Европа разкрива доста повече от това. Описано е варварско отношение към извънредно уязвими хора, които вместо грижа, получават изтезания от необучения и зле заплатен личен състав.

Бой с пръчки

Във всички посетени лечебни заведения и домове за обществени грижи делегацията се е сблъскала с изказвания за малтретиране на пациенти от страна на санитарите. Общото изказване е, че има санитари, които са груби с пациентите, блъскат ги, ритат ги и ги удрят с пръчки.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР