Връзката с егоист е като да попаднеш в окото на

...
Връзката с егоист е като да попаднеш в окото на
Коментари Харесай

Разпознайте егоиста, преди да ви е съсипал живота

Връзката с лакомец е като да попаднеш в окото на торнадо – най-после те оставя унищожен и комплициран.

По формулировка егоистът е човек, който се занимава главно със себе си, със личните си ползи и потребности и е мощно некадърен да съчувства на близките и да ги цени.

Опасността при егоистите идва главно от това, че нормално научаваме грозната истина прекомерно късно. Представяте си егоистът постоянно намусен, неприятен и демонстративно недодялан към близките? Всъщност, доста постоянно егоистите са очарователни, разговорливи хора, за които интуицията ни напълно страхливо нашепва, че е добре да се пазим от тях.

Вниманието и утвърждението на близките им харесва, тъй като е бустер за самочувствието. Това е и единствената причина първоначално да се напъват да ви се харесат. Ще ви разсмеят с духовитост, могат даже да ви разчувстван с благ жест или дребна услуга. Ако обаче се окажете забъркани в продължителни връзки с тях, ще се окажете потопени в мрачното възприятие, че в действителност сте сами. И използвани.

По какво ще разпознаете егоиста, с цел да се спасите в точния момент?

1.
Никога не виждате неговата слаба страна. Егоистът постоянно държи нещата под надзор, акцентира достиженията си, държи се невъзмутимо, в случай че има проблем – даже да е мощно обезпокоен. Егото му не му разрешава да признае чистосърдечно, че има страхове, разочарования, провали.

2.
Убеден е, че положителните неща просто му се поставят. Специалното отношение на хората към него той възприема като техен дълг. По-лесно ще му е да бута изгаснал автомобил по изкачване, в сравнение с да изрече думата “благодаря ”.

3.
Важно! Не умее да признава грешките си и да се извини. Това е един от най-категоричните признаци, че си имате работа с лакомец. В дългогодишни връзки е обикновено и даже наложително все в миналото човек да постъпи неправилно или да каже нещо не на място. В подобен случай, естествения човек ще признае, че е сбъркал. От егоистът обаче в никакъв случай няма да чуете “Този път май малко прекалих ”, “Не трябваше да ти държа подобен звук ” или просто “Извинявай ”.

 Разпознайте егоиста, преди да ви е унищожил живота

4.
Ако въпреки всичко се извини, егоистът го прави неискрено. И му проличава. Извинението е измърморено “с половин уста ”, след което егоистът бърза да отмести погледа си от вас, тъй като не се усеща удобно в това състояние. Извинил се е единствено с цел да му се разминат възможни неприятни за него последици, а не тъй като същински се разкайва за това, което е предизвикал на другия.

5.
Никога няма да се захване с нещо, от което няма изгода. Ако избави бездомни котенца от улицата да вземем за пример, ще е с цел да го разтръби във Facebook и да пожъне една камара лайкове в облика си на покровител.

6.
Не взима непознатите проблеми във вътрешността. Неговите лични терзания постоянно са огромна покруса, само че когато различен човек има проблем, егоистът може и да прояви провидна угриженост, само че бързо ще му писне да се преструва и ще смени тематиката.

Ако си имате работа с подобен човек и можете да се измъкнете от обстановката, най-добре го направете. Истината е, че егоистите не се трансформират. Ако личната ви добродушна природа ви подведе, че с добър образец можете да приучите егоиста на съпричасност, това ще ви навлече единствено проблеми.

Ако егоистът е ваш непосредствен или родственик, приемете че е това, което е. И направете каквото можете, с цел да ограничите контактите си с него.

Но най-много не забравяйте, че без значение по какъв начин се държи с вас еди лакомец, вие също сте значими! Вашите проблеми са действителни. Вашите страсти имат значение. Вашата помощ заслужава “благодаря ”. Ценете себе си – нищо не работи по-силно против токсични връзки.

Да бъдеш демисексуален не е срамно

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР