Връзката между индексът за свободата на словото и нивата на

...
Връзката между индексът за свободата на словото и нивата на
Коментари Харесай

Александър Кашъмов: Има връзка между свободата на словото и корупцията

Връзката сред показателят за свободата на словото и равнищата на корупцията не е инцидентна. Този извод прави самостоятелният специалист Александър Кашъмов , зает с правенето на отчета на тематика: " Борбата с корупцията - от задължения към деяние ".

Докладът преглежда мощните връзки сред българското държавно управление, банковия и медийния бранш, и избрани олигархични кръгове. Той преглежда също по този начин слабостите и заплахите, заложени в новия Антикорупционен закон на Република България. За представянето на главните заключения по време на конференцията бе зает съпредседателят на групата на Зелените - Ска Келър .

Тя съобщи, че казусът с корупцията е общ и това не е офанзива против страната ни . С сходни дейности зелените са ангажирани и в други страни, като да вземем за пример Малта. Келър бе безапелационна, че като членове на Екологичен потенциал би трябвало да бъдат ангажирани и да водим непрекъснат разговор с хората, които са директно наранени от проблемите . В случая във фокуса на вниманието е страната ръководител на Европейския съюз .

" Не става дума за офанзива или нахлуване към България " , съобщи Келър. В експозето си тя уточни, че е тук, тъй като приоритет на зелените е гарантирането на правораздаване за всички европейски жители. Келър съобщи още, че ще отиде в Пирин и в Кресна, където също ще беседва с локалните там. " Ще попитам за тяхното мнение " , увери още евродепутатът, която през вчерашния ден взе участие в следващото протестно шествие в отбрана на естествен парк " Пирин ". Тя бе безапелационна, че зелените ще отстояват идеята Европейска комисия да не изпраща европейски пари в нарушаване на европейските закони .

Келър посочи, че автомагистралата през Кресненското дефиле, която се планува разсича едно дефиле естествено благосъстояние за цяла Европа. " Много се надявам, че има маршрут " , разяснява Келър. Александър Кашъмов, създател на отчета уточни, че в него се преглеждат проблемите във връзка с корупцията както в България по този начин и Европейски Съюз. Той съобщи, че акцентът е сред свободата на словото и връзката сред свободата на словото и равнището на корупцията .

" България пада и в двата показателя във връзка с битката с корупцията и показателя за свободата на словото в границите на последните години . Има връзка сред тези два обстоятелството ", безапелационен бе Кашъмов. " В експертен проект съм убеден в тази връзка ", разяснява още той.

" Ние сме създали съответни оферти в отчета - един от основните въпроси тук е обвързван с прозрачността на средствата , които отиват за комункицаионни тактики и друга активност на медиите " , разяснява той. По думите му би трябвало да се държи сметка за равнището на публицистиката нравственос. Борислав Сандов добави, че към този момент има ангажимент за това европейски средства да не отиват в медии, които са разпространители на подправени вести .

" За битката с корупцията в тази страна се поставят старания най-малко от 18 години . Написаха се всички нужни закони. Има и много триумфи . За страдание има извънредно доста проблеми ", установи Кашъмов. По отношение на законите той бе безапелационен, че страната не се оправи с приложението им. Той установи още неуспех в основни проблеми във връзка с битката с корупцията - " Батко и Братко, проблема Николов и Стойков. По думите му никой не направи разбор за какво имаше оправдателни присъди и вместо това ръководството комфортно се измъква с израза: " ние ги хващаме - те ги пускат " . Кашъмов бе безапелационен, че неефективността на прокуратурата комфортно се премълчава.

По думите му системата на административното правораздаване е единствената спирачка на противозаконни дейности на политическата влас т и единственият наморник против корупцията. Като неефикасен Кашъмов дефинира и новият антикорупционен закон, който по думите му хвърля в задния двор инспекциите на 120 хиляди държавни чиновници.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР