Враца се нареди на второ място по заплащане на труда,

...
Враца се нареди на второ място по заплащане на труда,
Коментари Харесай

Враца на второ място по заплати: Жителите на града са изненадани от класацията

Враца се подреди на второ място по възнаграждение на труда, сочат данните на Национален статистически институт. И в случай че в столицата междинната брутна работна заплата през последното тримесечие на предходната година е над 2500 лева, то във Враца е над 1800 лева Морската столица Варна се подреди на трето място с малко над 1700 лева на месец.

Местните споделят, че са сюрпризирани от статистиката. Повечето хора в региона недоумяват кое тъкмо ги е наредило на второ място в страната. 

„ Ако се разровим малко под повърхността на цифрите, ще видим някои тъжни вероятности за развиване на района. 56 000 души са заети в трудова активност. В АЕЦ „ Козлодуй “ и съпътстващите компании са 6000 ", изясни за Нова тв Петьо Ангелов, банков финансист и специалист.

„ Наистина в централата има много служащи. Взимат положителни пари. Покрай АЕЦ-а има компании и също дават високи заплати на някои, само че множеството от хората взимат минимално заплащане ”, разяснява служащият Владимир Петров. Той самият за труд второкласен получава 1600 лева месечно и върви и на втора работа, с цел да компенсира повишаването на всичко по магазините и да може да гледа фамилията си.

„ Очаквам тази изкривена статистика да продължи и след 5 години даже може да станем първи по заплата. Причината е, че друга статистика демонстрира че ние понижаваме с по 4-5 хиляди души. Тоест, това значи, че при сходно понижаване имаме 2-3 хиляди души работещи ”, поясни Петьо Ангелов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР