Враца. По повод 155 години от рождението на Васил Кънчов

...
Враца. По повод 155 години от рождението на Васил Кънчов
Коментари Харесай

Враца: Общината отбеляза 155 години от рождението на Васил Кънчов

Враца. По мотив 155 години от рождението на Васил Кънчов пред паметника на видния врачанин бяха поднесени венци и цветя, оповестиха от пресцентъра на Община Враца. „ Днес е празник за Враца, тъй като на този ден е роден един от най-будните и светли персони на града - Васил Кънчов. Човек, който постоянно е носил Враца в сърцето си и се е гордял, че е врачанин “, сподели кметът Калин Каменов и благодари на всички присъстващи. „ Бих поискал на всички врачани да пазим града си подобен, за какъвто са се борили най-светлите персони, какъвто е и Васил Кънчов. Да го пазим с държанието си, с държанието си в обществото и с лептата си, която даваме всеки ден за нашия град, с цел да уважим делото на тези преди нас, които са създавали “, добави в приветствието си Каменов.
Слово за живота и делото на Васил Кънчов произнесе общественикът Илиян Нисторов. На честването участваха зам. регионалният шеф Мирослав Комитски, зам.-кметът Петя Долапчиева, учители и възпитаници от СУ „ Васил Кънчов “, жители.
Паметникът на бележития врачанин е повдигнат през 2012 година по самодейност на СУ „ Васил Кънчов “ и е дело на скулптора Цено Ценов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР