Враца отново е домакин на Международния младежки театрален фестивал „Време“,

...
Враца отново е домакин на Международния младежки театрален фестивал „Време“,
Коментари Харесай

Във Враца стартира 19-ото издание на Международния младежки фестивал „Време“ /снимки/

Враца още веднъж е хазаин на Международния юношески сценичен фестивал „ Време “, заяви шефът на Младежкия дом и един от главните уредници Георги Врабчев. Форумът се организира за 19-та поредна година, а негови уредници са Община Враца, Младежки дом-Враца и „ Темп-арт “.
„ Това е един от най-хубавите интернационалните юношески фестивали. Той е в топ 3 в Европа. Особено съм горделив, че успяхме тази година да осигурим средства и условия да се организира 19-ото му издание “, сподели на конференция Георги Врабчев. По думите му то ще бъде „ микс “, като програмата ще бъде съобразена с всички противоепидемични ограничения.
Тази година във феста ще вземат участие любителски театрални групи от Беларус, Грузия, Иран, Италия, Румъния, Полша и Украйна. От българска страна пък се показват юношески театрални обединения от 5 града. Освен Враца, присъединяване във форума ще вземат групи от Бургас, Перник, Русе и София.
Традиционно в границите на фестивала са включени изложения, базари, концерти, промоции и креативен работилници.
Тази година участниците във форума ще могат да вземат участие в уъркшоп „ Комедия дел Арте “ и да се срещнат с истински комедийни италиански маски от 17 век, под вещото управление на един от най-значимите актьори, работещи в Европа - Кристиан Ицо.
В рамките на форума ще има необятна палитра от създатели и авторски спектакли, част от които ще се организират и онлайн.
В съпътстващата стратегия на фестивала тази година са включени и две изложения, ориентирани към българския фолклор. Те са под общото название „ Текстил “, издаде Росица Стоянова от Младежки дом.
Едната от тях – етнографска изложа „ Престилчена приказност “ на Регионален исторически музей – Враца, ще бъде открита на 23 юни, от 18 часа, в синя зала на Младежкия дом във Враца.
Втората галерия – „ Художествен текстил “, на надарения художник Пламен Петков от Враца, ще гостува на младежкия дом в града на 24 юни от 18 часа Посетителите ѝ ще имат опцията да видят над 40 пана, направени с извънредно майсторство в разнообразни интервали от креативния път на създателя.
Официалното разкриване на 19-ото издание на фестивала „ Време “ ще бъде на 25 юни, от 20 часа на площад „ Христо Ботев “ с концерт на групировка „ Жарава “ от Пловдив.
„ Една относително млада, основана от Владимир Величков през 2017 година, група, само че ужасно надарена. Смес от джаз, фънк и фолкор. Групата е откривала международното състезание по битка през 2018 година и се е представяла почтено в голям брой състезания. Определена е като номер 1 в платформата на Торонто, Канада “, сподели Георги Врабчев и увери, че за нашия град е чест точно тази група да открие фестивала и да покаже своето изкуство на емблематичния за града ни площад.
Фестивалът няма да е с конкурсен темперамент, увери Врабчев и добави, че задачата е не съревнование, а участниците да си тръгнат впечатлени и с усмивка от неповторимата демонстрация и от красивия ни град.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР