Враца. Експерти на Община Враца инспектират всеки ден блоковете, които

...
Враца. Експерти на Община Враца инспектират всеки ден блоковете, които
Коментари Харесай

Враца: Общината извършва ежедневни проверки на блоковете, които се санират по Националната програма

Враца. Експерти на Община Враца инспектират всеки ден блоковете, които се обновяват по Националната стратегия за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания. Това оповестиха от пресцентъра на Община Враца. По време на настоящите инспекции чиновниците организират срещи с живущите в постройката, като дават отговор или спомагат при разрешаването на постъпили въпроси. Ежедневно, строителните обекти се ревизират и от представители на строителен контрол и инвеститорски надзор.
На всеки 5 и 10 дни се прави междинна взаимна инспекция, на която участват представители на Община Враца, строителен контрол, инвеститорски надзор, фирмата-изпълнител и ръководителят на Сдружението на притежателите. На работната намира се оглежда обектът, разискват се идните строително-монтажни работи, зародили проблеми от страна на живущите в блока, на които дават отговор способените чиновници, както се вършат и спомагателни уточнения, свързани с Националната стратегия. Експертите прецизират, че Община Враца би трябвало да съблюдава изискванията и заложените рамки, както да разрешава финансирането единствено на допустимите по Програмата действия.
Община Враца приканва жителите да се възползват и да аплайват по план „ Малки цивилен начинания “ за облагородяване на междублоковото пространство, като по този метод целият регион към обновените блокове ще бъде с нова и по-добра визия. По време на инспекциите специалисти ще коментират разпоредбите за присъединяване в плана, който се финансира от Община Враца.
Завършени са строително-ремонтите действия на жилищните здания на ул. „ Васил Кънчов “ 2А и ж.к. „ Дъбника “, бл. 144. До края на месец юли ще бъдат напълно актуализирани още 5 блока и те са: бл. 74 в ж.к. „ Сениче “, бл. 36 в ж.к. „ Дъбника “, бл. 1 в ж.к. „ Младост “ и жилищните здания на ул. „ Братя Миладинови “ №10 и на бул. „ Втори юни “ №70. След въвеждане в употреба на готовите блокове, ще се проведат общи събрания, на които специалисти от община Враца ще дават цялостна информация и повече уточнения по отношение на гаранционните периоди на обекта.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР