Вратарят с български корени Александър Георгиев направи 18 спасявания, Кайл

...
Вратарят с български корени Александър Георгиев направи 18 спасявания, Кайл
Коментари Харесай

Александър Георгиев направи 18 спасявания за победата на Колорадо над Сиатъл в НХЛ

Вратарят с български корени Александър Георгиев направи 18 спасявания, Кайл Макар и Мико Рантанен означиха по гол и асистенция всеки, а Нейтън МакКинън добави три асистенции за успеха на Колорадо над Сиатъл с 5:1 като посетител в мач от постоянния сезон в Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада (НХЛ).

Старши треньорът Джаред Беднар записа триумф номер 300 в кариерата си в лигата.

Рос Колтън, Джонатан Друен и Валери Ничушкин също се разписаха за домакините, а Девон Тоус и Томас Татар прибавиха по две асистенции за Колорадо, който бе изгубил три от последните си четири срещи.

Брандън Танев се разписа за Сиатъл, а Джоуи Дакор спря 26 от 31 удара към него.

Гостите поведоха с 1:0 в първия интервал, само че Колорадо обърна до 2:1 във втория и доминираше в третия интервал за крайното 5:1.

В другата среща от вечерта Едмънтън се наложи вкъщи над Ню Йорк Айлъндърс с 4:1. Зак Хаймън и Конър МакДейвид означиха в границите на две минути в третия интервал за триумфа против нюйоркчани при дебюта на Крис Ноблах като старши треньор в НХЛ.

За МакДейвид попадението бе трето за сезона и първо от 17 октомври насам. Той бе водач при реализаторите в НХЛ през предишния сезон с 64 попадения.

Матю Барзал осъществя за гостите, а Леон Драйсайтл означи първия гол за Ойлърс, които завоюваха втори следващ мач, а вратарят Стюарт Скинър направи 32 спасявания.

След тъждество 1:1 в първите два интервала, домакините прибавиха още три до края на дуела, като с изключение на Хаймън и МакДейвид, Ивандън Кейн се разписа за Едмънтън.

Ню Йорк Айлъндърс удължи отрицателната си серия на пет провали.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР