Вратарят на Славия Георги Петков се завърна в националния отбор

...
Вратарят на Славия Георги Петков се завърна в националния отбор
Коментари Харесай

"Гардиън": Георги Петков доказва, че всичко е възможно на 42

Вратарят на " Славия " Георги Петков се завърна в националния тим след 10-годишна пауза. За последно някогашният състезател на " Левски " облече фланелката на " лъвовете " през декември 2008 година при провалянето с 1:6 от Сърбия в контрола.
Георги Петков още веднъж в националния тим след 10 години пауза Стражът и още 23-ма попаднаха в селекцията на Петър Хубчев за мачовете с Кипър и Норвегия
42-годишният пазач на носителя на Купата на България продължава със мощните си изяви през последните няколко месеца и получи повиквателна от селекционера Петър Хубчев за мачовете от Лигата на нациите с Кипър и Норвегия.
Снимка: Lap.bg
По всяка възможност довечера той ще остане на аварийна пейка за сметка на Пламен Илиев, който се оправи доста мощно при успеха над Словения с 2:1.

Снимка: Lap.bg

Авторитетният " Гардиън " се впечатли от Петков, като го сложи в топ 10 на забавните хора и събития, на които да обърнем внимание в мачовете от новия шампионат на УЕФА.

Частта в материала, отредена на Петков, е озаглавена: " Петков потвърждава, че всичко е допустимо на 42 ".

" През месец юли тази годинa Георги Петков се трансформира във втория най-възрастен състезател в Лига Европа, а през идващия месец със " Славия " счупи върха за най-възрастен футболист в българския хайлайф. На смешка или не, Петков показа, че завръщане в националния тим – сцена, на която той не се бе появявал съвсем десетилетие - е към момента допустимо. До средата на месец септември Петков записа четири чисти мрежи, а през предходната седмица повиквателната пристигна. Пламен Илиев, който направи впечатляващ мач при успеха с 2:1 над Словения предишния месец, остава избор номер 1, само че Георги Петков може да се появи в мача с Кипър, въодушевен от сантименталната поддръжка. Ако това се случи, Петков ще се трансформира в четвъртият най-възрастен футболист, играл за националния си отбор в Европа, след гърците Георгос Кудас и Василис Хаципанагис, и Били Мередит от Уелс ", пишат от " Гардиън ".

Трета стъпка и нови упования за победа Националният тим по футбол се изправя против Кипър в Лигата на нациите

Тази вечер от 21:45 ч. на стадион " Васил Левски " България приема Кипър в третия си мач от Лигата на нациите. До момента " лъвовете " са с актив от две победи в два мача.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР