Връщат скорострелно Силвия Великова в ефира на Хоризонт - за

...
Връщат скорострелно Силвия Великова в ефира на Хоризонт - за
Коментари Харесай

Върнаха скорострелно Силвия Великова в ефира на Хоризонт

Връщат скорострелно Силвия Великова в ефира на " Хоризонт " - за това оповестиха нейни сътрудници публицисти, измежду които и Канна Рачева. Информацията по-късно бе доказана и от самата нея в профила й във Фейсбук.
" Искам да благодаря на всички, които ми писаха или звъннаха и да се извиня, че на множеството не реагирах. Около осем часа довечера получих позвъняване от генералния шеф на БНР, който ме уведоми,че съм върната в правосъдния сектор, само че ще има втори човек, който да обезпечава плурализма в него!!!. От идната седмица ще повеждам още веднъж утринния блок.
Впечатлена съм от поддръжката, която получих и съм уверена, че тя е поддръжка за това БНР да продължи да бъде най-свободната медия. А тя е такава, тъй като през годините десетки публицисти са отстоявали това...на всяка цената.
Развръзката наподобява триумф, само че за съжление - даже и в персонален проект, не е мотив за тържествуване.
Затова отивам да си ръся, както споделят някои от вас.
Благодаря и дочуване ", написа Великова.
Припомняме, че през днешния ден Великова бе свалена от ефира на медията. Тя е водещ на предаването " Преди всички " и покрива сектор " правосъден ". По-рано денем бе оповестено, че Великова е и с лишен сектор, и към този момент няма да задава неуместните си въпроси на магистратите и на представителите на изпълнителната власт.
В тази връзка от Асоциацията на европейските публицисти разпространиха позиция, в която настояват, че откриват връзка сред създалата се обстановка и рецензиите на Великова към претендента за основен прокурор Иван Гешев:
" Отнемането на ресора и свалянето от ефир на дългогодишния правосъден публицист Силвия Великова в БНР е следващ случай на заглушаването на сериозните гласове като част от пълзящата замяна, която се прави в българската медийна среда. Абсолютно изненадващо е отстраняването на Великова, когато в нейния сектор би трябвало да бъде определен идващият нов основен прокурор в края на октомври. АЕЖ пита: Отстранена ли е Силвия Великова поради обективното отразяване на тематиката правораздаване и отхвърли й да се включи в хвалебствения хор по отношение на единствения претендент за основен прокурор Иван Гешев? ", се показва в позицията.
Междувременно на уеб страницата на БНР довечера бе обявено, че заради авансово планувана техническа профилактика, предавателите на стратегия " Хоризонт " на Българско национала радио стопират лъчение на 13 септември 2019 година, петък, в часовата зона сред 06:00 и 11:00 часа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР