Връщането на в с предизвика известен хаос сред деца и

...
Връщането на в с предизвика известен хаос сред деца и
Коментари Харесай

Възможно ли е връщане на учениците в клас без тестове

Връщането на в с провокира прочут безпорядък измежду деца и родители, стигна се и до опашки пред лабораториите. С времето ще бъде основана нужната организация по процеса. Това сподели пред Нова нюз педиатърът доктор Пламен Масларски.

" Трябва да се премине през по-рестриктивен стадий на тестване. След като се види, че няма висока заболеваемост, може да се премине и към по-добър филтър на пропускане. Тестовете обаче не са панацея. Много зависи по какъв начин се вършат, в какъв стадий от болестта ", изясни той.
свързани новини5009на 19.11.202126364на 10.11.2021
По думите му при признаци на респираторни болести измежду децата, родителите би трябвало да не ги пускат на учебно заведение. " Единствено посредством може да се разнообразни Коронавирус от сезонния грип. Доскоро цел на вируса бяха по-възрастните и неимунизирани. Сега възрастта понижава. За благополучие при децата болестта протича доста по-леко ", сподели още педиатърът.

Д-р Асен Масларски разяснява още, че при 42 % от децата заразяването с Коронавирус става в фамилията, при 8 % на публични мероприятия, като едвам 3 % се заразяват в учебно заведение.

Относно случая с умрялото 5-годишно дете от менингит доктор Масларски изясни, че болестта протича мълниеносно и е мъчно за преодоляване.

" Много хора носят вируса, само че не са болни. Единствената предварителна защита е имунизация, която стартира още от родилния дом. Повод за суматоха няма, хората би трябвало да се доверят на управляващите, като огнището на болестта ще бъде ликвидирана ", разяснява още той.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР