Връщането на турбината за газопровода Северен поток-1 от Канада не

...
Връщането на турбината за газопровода Северен поток-1 от Канада не
Коментари Харесай

Еврокомисията: Връщането на газовата турбина за Северен поток на Русия не нарушава санкциите

Връщането на турбината за газопровода " Северен поток-1 " от Канада не нарушава санкционната политика на европейските страни против Москва, защото глобите не се отнасят за оборудването за пренос на газ. Това съобщи представителят на Европейската комисия Тим Макфий, представен от съветската работа на Би Би Си.

В събота Канада съобщи, че ще върне ремонтираната турбина на " Сименс ", нужна за обслужване на съветския газопровод " Северен поток-1 ". Тя ще бъде трансферирана в Германия и оттова ще бъде доставена на " Газпром ", с цел да не наруши Отава личните си наказания, пишат медиите.

Русия, намалявайки доставките на газ за Европа, се базира, наред с други неща, на неналичието на тази турбина, чието връщане от ремонт попадна под наказания. Министърът на стопанската система на Германия Роберт Хабек по-рано изиска от Канада да съобщи турбината, което съгласно логиката на Хабек би лишило Русия от опрощение да понижи доставките.

Отава се надява този ход да " подкрепи способността на Европа " да има достъп до " надеждна сила ", до момента в който европейците не престават последователно да се отхвърлят от съветския нефт и газ, съобщи Ройтерс.

Доставките на газ от Русия към Германия по " Северен поток-1 " стопират за 10 дни от през днешния ден, оповестява " Ройтерс ".

Причината е осъществяването на планувана годишна поддръжка на газопровода.

Някои европейски държавни управления, пазари и компании обаче се притесняват, че прекъсването може да бъде удължено.

" Северен поток-1 " придвижва 55 милиарда куб.м газ годишно от Русия до Германия под Балтийско море.

Миналия месец обаче Русия понижи потоците до 40% от общия потенциал на газопровода, като изясни съкратените доставки със забавеното връщане на оборудването, обслужвано в Канада.

От март насам Русия прекъсна изцяло доставките на газ за няколко европейски страни, които не извършиха настояването й за заплащане в рубли.

" Последните няколко месеца демонстрираха едно: За Путин няма табута. Следователно не може да се изключва цялостното прекъсване на доставките на газ през газопровода " Северен поток ", съобщи Тим Келер, шеф на немската индустриална асоциация Zukunft Gas.

В предходни години плановата поддръжка на " Северен поток 1 " е продължавала към 10-12 дни и е приключвала в точния момент.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР