Връщането на работа след отпуска в повечето случаи ни действа

...
Връщането на работа след отпуска в повечето случаи ни действа
Коментари Харесай

Психотерапевтка и Фън Шуй експерт обясниха как да преборим огромния стрес след завръщането от отпуска

Връщането на работа след отпуска в множеството случаи ни работи стресово и депресиращо. Психологът и психотерапевт Анна Тодорова поучава да се върнем от отмора ден по-рано и да се научим да почиваме когато и да е.

" Почивка би трябвало да има когато и да е на деня, с цел да сме по-ефективни и с цел да няма burn out. Хората стартират да се паникьосват и работят до последния миг преди да отидат на отмора. Връщат се обезпокоени и тъжни в място, на което има 5 хиляди имейла ", изясни тя пред Bulgaria ON AIR.

" Слагате си една тревога на час или два и всякога, като звънне, вършиме нещо. Оглеждаш се, спираш за малко мозъка и продължаваш. Аз се центрирам - разтварям прозореца и чувам ", сподели още Анна Тодорова.

Фън Шуй специалистът Цветозар Мръвков също акцентира, че би трябвало да се релаксира всеки ден. Той изясни, че Фън Шуй се занимава тъкмо с това - да си в естетика със себе си и света всеки ден.

" Фън Шуй е река, тя се движи постепенно и непрекъснато. Трябва да имаме време за работа, релакс и за обич. Всеки народ има своя Фън Шуй - в битовата си традиция има наричания, обреди за протекция на дома ", уточни гостът в " България заран ".

И това е забавно: Клиничният психолог Дора Георгиева: Всекидневният стрес води до депресии и нараснала тревога - четете на най-полезния здравен уебсайт Zdrave.to

Цветозар Мръвков сподели уреди (багета и фина багета), с които се мери придвижването на силата в пространството и посочи, че неприятната сила си я вършим самите ние. Експертът посъветва да използваме в офиса наименуван от нас предмет за вътрешен баланс.

Мариана Илиева от Асоциация Фън Шуй Център - България се съгласи с мнението на останалите посетители, че е добре да съблюдаваме темп и да релаксираме в всекидневието си, с цел да не бъдем уплашени след отпуската.

Тя е безапелационна, че енергийните талисмани оказват помощ за това и показва в студиото амулети за обич, отбрана и естетика в дома. Мариана Илиева сподели също енергийни картини, върху които могат да се концентрират чакрите за хармонизиране и слагане в дома на нужните цветове.

" Препоръчвам всеки да отделя най-малко 10 минути дневно за персонална медитация - да затвори очи, да остане самичък със себе си, да диша вярно ", сподели още тя.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР