Връщането на Крим на Украйна може да се обясни с

...
Връщането на Крим на Украйна може да се обясни с
Коментари Харесай

Политолог: Русия може и да се откаже от Крим, но не и безусловно

Връщането на Крим на Украйна може да се изясни с желанието на Путин да резервира своята власт в Русия. Това споделя в ефира на " Еспресо " политологът Максим Разумни, представен от УНИАН.

" От една страна, Крим е доста значим за Путин. Той построи новата си легитимност върху анексирането на Крим. След президентските избори през 2018 година тази легитимност е доста обвързвана с Крим. Путин не желае да се откаже от това и да пожертва своята власт ", разяснява политологът.

Според него всичко това има единствено инструментално и краткотрайно значение, тъй като точно съветската кремълската агитация е тази, която взема решение казуса с патриотичните настроения на руснаците към Крим.

" Ако е належащо да Путин да резервира властта, тогава пред съветската телевизия ще каже, че " не желаех чак толкоз да имам Крим, има по-висши ползи. Когато ме питат няма ли Путин да стане пленник на патриотичните настроени на имперския реваншизъм у съветското общество, ще му кажа, че той абсолютно от това се управлява. Диригентът е в Кремъл ", споделя политологът.

Той означи, че няма да е доста мъчно да се промени гледната точка и мнението към нещо друго, което да бъде противоположно на това виждане.

" Нещо повече, в този момент има едно безмълвно болшинство - то е сериозно и скептично към офанзивата против Украйна и даже към историята с Крим. От друга страна, има друго безмълвно болшинство на патриотични позиции, което ще търпи и да счита, че казаното от водача е вярно. Да не приказваме за вероятността за промяна на режима, когато някой различен, за разлика от Путин, ще бъде задължен да обърне всичко на 180 градуса “.

Припомняме, че Руската федерация завладя украинския Крим напролет на 2014 година, а рано сутринта на 24 февруари 2022 година извърши пълномащабно навлизане в Украйна и го назова „ специфична интервенция “.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР