Връщам се единствено заради колегите. Няколко пъти се казва, че

...
Връщам се единствено заради колегите. Няколко пъти се казва, че
Коментари Харесай

Лекарите не са на предела на силите си, физически са сенки

" Връщам се само поради сътрудниците. Няколко пъти се споделя, че лекарите са на ръба, изтощени са. Това всичко са евфемизми. Много обичайно казано. Тези хора физически са сенки...Душите им са огън, само че физически са сенки. Желанието ми е да ме пратят там, където са най-изтощените сътрудници. Някои Коронавирус зони се разкриха неотдавна и към момента хората са относително свежи. Предпочитам да съм там, където от март месец не са спрели. " Това сподели пред btv доктор Дончо Дончев от ВМА, който разгласи, че се връща на първа линия като доброволец откакто пребори и подари 4 пъти.
Ще даря още, стига да имам огромен % антитела, сподели той и прикани всички, които са минали през  заболяването да дарят кръвна плазма. Един донор избавя трима заболели, акцентира той и добави, че това е един много въздържан, само че потвърдено ефикасен способ, който дава глътка въздух. " Преливането на тази плазма съживява най-малко за 24 часа ", сподели той от персонален опит. Засега единствено на две места в страната може да се подарява кръвна плазма - едното е ВМА.
 В България лекари има. Проблемът е различен. В България лекари има. Проблемът е различен.
Всички в България повтарят: няма кой да ни лекува. Пандемията напомни нещо, което от дълго време знаем - здравната система е в положение на с...
" В сряда се връщам при сътрудниците, не знам къде тъкмо ще бъда изпратен, тъй като когато човек е доброволец, няма право на избор. "
" Огромни проблеми сътворих на фамилията си. И в този момент отново ще ги основа, тъй като когато човек отива на такова место си наема квартира, изолира се от фамилията си. Особено дребната ми щерка - тя е доста разочаррована от обстоятелството, че след няколко има рожден ден и няма да съм с нея. Но пък е задоволително огромна, с цел да прояви самообладание. Ще стане на 13г. ", изясни доктор Дончев
" За мен обстановката с ковид в света е една асиметрична международна война с безусловно всички характерности. Макар че врагът е незабележим, само че всеобщ и коси наред ", съобщи още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР