Врагът всъщност се опитва да се придвижи напред в няколко

...
Врагът всъщност се опитва да се придвижи напред в няколко
Коментари Харесай

Битката за Бахмут продължава. Сваленият американски дрон няма да доведе до сблъсък между Москва и САЩ

" Врагът в действителност се пробва да се придвижи напред в няколко направления. Боевете се водят освен в Бахмут, през днешния ден се водят и в региона на Кременная, Белогоровка и Спорен. Разбира се, Бахмут е епицентърът. Що се отнася до самия Бахмут, врагът също се пробва да превземе града от няколко направления, да го обкръжи ", съобщи Анна Маляр, заместник-министър на защитата на Украйна, представена от съветската редакция на BBC.

Във вторник президентът на Украйна Володимир Зеленски организира съвещание на Щаба на висшото главнокомандване, на което беше прегледана обстановката в Бахмут.

В изказване на президентската канцелария се споделя, че отбраната на града ще продължи. Това се случва на фона на изказвания на анализатори, че украинската войска се приготвя за оттегляне. Александър Роднянски, стопански консултант на президента на Украйна, съобщи в изявление пред CNN, че при потребност украинските сили могат да извършат стратегическо оттегляне.

" Сега Русия се пробва да обкръжи Бахмут и за това те употребяват най-хубавите си наемници от ЧВК Вагнер, явно най-добре подготвените и най-опитните “, сподели Роднянски, представен от съветската редакция на BBC.

Самият Зеленски също позволи, че е допустимо евакуиране на украинските войски от Бахмут. Държавният глава съобщи в изявление пред италианския вестник " Кориере каузи сера ", че за Киев е значимо да отбрани Бахмут, само че “не непременно ”.

" След като разгледаха хода на отбранителната интервенция в Бахмутското направление, всички членове на щаба показаха обща позиция по отношение на по-нататъшното задържане и отбрана на град Бахмут “, се споделя в изказване на президентската канцелария от тази нощ.

Междувременно украинските управляващи отхвърлиха информацията на “Вашингтон поуст ”, че украинската войска търпи големи загуби на фронта.

 

На 13 март изданието разгласява отчет на своите репортери в Украйна, в който се показва, че забележителните загуби в украинската войска са довели до понижаване на качеството на украинските въоръжени сили, което преди този момент се смяташе за доста преимущество пред Русия. В резултат на това, съгласно изданието, някои публични лица започнаха да слагат под въпрос готовността на Киев да стартира дълго чаканата пролетна атака.

 

Според данни, представени от американски публицисти, Съединени американски щати и Европа са пресметнали, че от началото на нашествието Украйна е изгубила към 120 000 бойци убити и ранени, спрямо към 200 000 загуби от съветска страна.

 

В същото време в Киев бяха посочени доста по-ниски числа. 

 

Секретарят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Олексий Данилов съобщи, че обстановката е " сложна ", само че информацията не дава отговор на истината.

 

Сваленият дрон

 

Американският институт за проучване на войната (ISW) в постоянния си отчет за обстановката на фронта проучва следствията от случая с американския дрон MQ-9 Reaper, за който се твърди, че се разруши в Черно море след конфликт с съветски Су -27 покрай Крим.

 

Съединените щати упрекнаха съветските военни, че съзнателно са блъснали безпилотния уред като преди този момент са го залели с гориво. Руското министерство на защитата твърди, че не е имало физически контакт сред съветския изтребител и дрона и той е паднал самичък.

“Инцидентът няма да ескалира до директен спор сред Русия и Съединени американски щати. Руските сили са употребявали тактики за заплашване против американски и съюзнически самолети и кораби в продължение на десетилетия и са разигравали театри, без това да провокира спор “, считат специалистите на института. 

 

Според ISW президентите на Русия и Съединените щати могат независимо да решат по какъв начин да реагират на сходни произшествия и няма да последват автоматизирани дейности, водещи към ескалация.

 

Като се има поради, че президентът Джо Байдън неведнъж е приказвал, че желае да избегне директен спор сред американските военни и Русия, а Кремъл ясно и неведнъж е показал нежеланието си да влезе във война с НАТО, няма причина да се счита, че сходни произшествия могат водят до рискова ескалация “, заключава Институтът за проучване на войната.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР