Врагът на Путин не е НАТО и военната мощ на

...
Врагът на Путин не е НАТО и военната мощ на
Коментари Харесай

Денков: Врагът на Путин не е НАТО, най-голямата заплаха за режима в Москва е демокрацията

„ Врагът на Путин не е НАТО и военната мощност на Запада. Доктрината на НАТО е възпираща и отбранителна. Най-голямата опасност за режима в Москва е демокрацията. Путин води война против демокрацията в НАТО и света, а не против НАТО като защитителен съюз ", съобщи министър председателят в оставка Николай Денков, който участва на конференцията „ 20 години България в НАТО: Защото сме по-силни дружно “ по случай годишнината от присъединението ни към Алианса.

Русия е подготвена да води изтощителна война, сподели някогашният дипломат на България в НАТО Драгомир Заков

По думите на Денков разширението на НАТО е разширение на демокрацията и върховенството на закона.

„ Руският президент споделя, че разширението на НАТО е опасност за Русия и по този начин оправдава войната си в Украйна. Путин сподели, че опасността не е в разполагане на войски на НАТО, такива нямаше до 2014 година преди противозаконното анексиране на Крим. Няма и натовски структури в Украйна “, добави министър председателят в оставка.

Северноатлантическият алианс е поръчител за сигурността на над 1 милиард души, съобщи Денков.

„ Времената са комплицирани и изискват комплицирани и сложни решения, които би трябвало да бъдат обяснени на хората. Съюзната мощ е най-мощното обръщение към евентуални агресори. Само дружно можем да бъдем по-силни. 20 години по-късно осъзнаваме какъв брой е значимо да задълбочим интеграцията си в структурите на НАТО. Било е мъчно на България поради корупция и непознати сътрудници. Вече две години има наличие на НАТО и то ще се уголемява “, добави той.

По думите му НАТО ни подсигурява групова защита, сигурност и мощна трансатлантическа връзка и обезсилва всеки евентуален агресор.

В откриването на националната конференция „ 20 години България в НАТО: Защото сме по-силни дружно “ участваха също президентът Румен Радев, заместител министър-председателят и министър на външните работи в оставка Мария Габриел и министърът на защитата в оставка Тодор Тагарев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР