Връчването на наградите "Златен глобус" премина в акция на участничките

...
Връчването на наградите "Златен глобус" премина в акция на участничките
Коментари Харесай

Златен глобус облече черно

Връчването на премиите "Златен глобус " мина в акция на участничките в придвижването против половото принуждение и бе обагрен в черно.

Участнички в придвижването против половото принуждение, обединени под хаштага #MeToo, дружно с известни актриси организираха акция преди началото на връчването на премиите "Златен глобус " в Лос Анджелис в неделя вечерта.

Ежегодната гала, на която се връчват награди за кино и телевизия в Съединени американски щати - "Златен глобус " бе извършена за 75-ти път. Активистките се бяха договорили да съпровождат холивудските звезди Мишел Уилямс, Ема Уотсън, Сюзън Сарандън и други. "В последно време медиите отделят прекалено много внимание на виновниците (за половото насилие) и малко на систематичния темперамент на насилието, половото принуждение и други форми на насилието по породист симптом, етническа принадлежност и икономическо състояние ", се акцентира в заявката на #MeToo, оповестено в неделя. "Нашата цел при връчването на "Златния глобус " е да пренасочим вниманието назад към пострадалите и към дълготрайното решение на проблемите ". Номинираните за "Златен глобус " са се договорили да се появят облечени в черно на днешната гала, с цел да покажат взаимност с участниците в придвижването против половото принуждение, обединени под хаштага #MeToo.

Облечени по този метод пристигнаха Хари Олдман, Джеймс Франко, Рики Мартин и доста други. Работещите в американската киноиндустрия, малкия екран и театъра също се причислиха към придвижването под името Time's Up в отбрана на дамите от цялата страна против полов тормоз и дискриминация. Това придвижване е подкрепено най-малко от 300 дами от шоубизнеса: актриси, сценаристки, режисьори, продуценти или водачи на компании. Сред тях са актрисите Натали Портман, Ема Стоун, Риз Уидърспун, Ашли Джъд, Рашида Джонс, Ева Лонгория и други

С влиятелната американска премия за кино и телевизия "Златен глобус " бе отличен филмът "Три билборда отвън града " на британеца Мартин Макдона.

Мексиканецът Гийермо дел Торо сграбчи "Златен глобус " за най-хубав режисьор с кино лентата "Формата на водата ".

Филмът "Лейди Бърд " пък печели "Златен глобус " за най-хубава кинокомедия.

Гари Олдман завоюва "Златен глобус " за най-хубав артист във кино драма за "Най-мрачният час ".

Франсис Макдорманд е със "Златен глобус " за най-хубава трагична актриса за лентата "Три билборда отвън града ".

Най-добър артист в мюзикъл или комедия е Джеймс Франко от "Катастрофалният актьор ".

Сирша Ронан пък е носителката на тазгодишния "Златен глобус " за най-доба актриса в комедия за кино лентата "Лейди Бърд ".

Като най-хубав артист в поддържаща роля е отличен Сам Рокуел за "Три билборда отвън града ".[Златни глобуси]
Guliver/Getty ImagesЗа най-хубава актриса в поддържаща роля наградата получи Елисън Джени за "Аз, Тоня ".

Най-добрият сюжет е на "Три билборда отвън града ".

Белязани от секс кавги сериали не получиха номинации за Златен глобус

Филмът "Историята на прислужницата " печели "Златен глобус " за най-хубава телевизионна драма.

"Тайната на Коко " е отличен със "Златен глобус " за най-хубав анимационен филм.

Германският филм "Изневиделица " получава "Златен глобус " за най-хубав чуждоезичен филм.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР