Врачанският окръжен съд оправда бившият шеф на врачанската МБАЛ „Христо

...
Врачанският окръжен съд оправда бившият шеф на врачанската МБАЛ „Христо
Коментари Харесай

Врачанският окръжен съд оправда бившия шеф на врачанската болница Светозар Луканов

Врачанският областен съд оправда някогашният началник на врачанската МБАЛ „ Христо Ботев” Светозар Луканов. Той бе изправен на подсъдимата пейка за това, че в интервала 22.12.2014 година до 23.05.2015 година като изпълнителен шеф на МБАЛ "Христо Ботев “ във Враца не положил задоволително грижи за предоставената му работа по отношение на дейно разходване на бюджетни средства, като без да събере авансово предложения за цените от вероятни снабдители на томографи, разкрил социална поръчка и закупил компютърен томограф на стойност 782 970 лева без Данък добавена стойност за потребностите на болничното заведение и от това последвали обилни вреди за здравното заведение. Престъплението е в изключително огромни размери, представляващо изключително тежък случай, допълват от Окръжния съд.
След подробно разглеждане на материалите по делото и разпит на очевидци през днешния ден правосъдния състав изцяло оправда Светозар Луканов. Решението на врачанския областен съд не е дефинитивно. То предстои на обжалване в 15-дневен период пред Софийския апелативен съд.
Припомняме, че преди към година Луканов беше оневинен в Районния съд поради отклонение на към 30 000 лв.. Тогава той беше изправен на подсъдимата пейка дружно с някогашният началник на МБАЛ "Христо Ботев " Орлин Цветков и някогашния шеф на отделението по съдова хирургия доктор Румен Цветанов. Тримата бяха подведени под отговорност, защото превели парите на доктор Халил от Шумен, с цел да отворят отделението във врачанската болница.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР