Врачанският окръжен съд днес постанови да бъде взета мярка за

...
Врачанският окръжен съд днес постанови да бъде взета мярка за
Коментари Харесай

Домашен арест за циганите, потрошили къщата и двете коли на заподозрения за смъртта на внука на Тома Томов

Врачанският областен съд през днешния ден постанови да бъде взета мярка за неотклонение „ домакински арест “ по отношение на Т. Я. и К. К. от Мездра, и Т. М. от село Люти брод, оповестиха от институцията.
Това стана откакто съдът анулира определение на Районен съд – Мездра, с което е била променена мярката за неотклонение на тримата от „ домакински арест “ в „ парична гаранция “ в размер на по 2 000 лева за всеки един от тях. Определението на Районен съд – Мездра бе протестирано от Териториално поделение – Мездра на Районна прокуратура – Враца пред Окръжен съд - Враца.
Спрямо тримата са повдигнати по две обвинявания - за това, че на 13 януари 2021 година в Мездра незаконно са развалили непознати движими движимости - два леки автомобила и за това, че по същото време и на същото място са направили непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото. Второто действие е съпроводено със опозиция на обвинените на служители на реда, изпълняващи отговорности по запазване на публичния ред и се отличава с изключителна смелост.



„ Съдебният състав намира, че към сегашния миг само мярката за неотклонение "домашен арест " се явява в сходство с условията за правомерност, пропорционалност и пропорция на преследваните по член 57 от Наказателно-процесуален кодекс цели. Тази мярка е от естеството да предотврати заплахата от осъществяване на закононарушение, тъй като ще ограничи свободното предвижване на обвинените отвън жилищата им, съобразена е с влошеното здравословно положение на всеки един от тях, като в това време рестриктивните мерки няма да надвишават нужното “, се споделя в претекстовете на съда.
Врачанският областен съд дефинира и двумесечен период, в който нова молба за изменение на мярката за неотклонение е неприемлива. Съдът указа на обвинените, че нямат право да трансформират и напущат адресите си на местоживеене без позволение на съответния орган от правосъдната система. Съдът позволява контролът по мярката за неотклонение "домашен арест " да стане посредством средства за електронно наблюдаване.
Определението на Врачанския областен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване и протестиране.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР