Врачанският окръжен съд днес отново остави без уважение искане на

...
Врачанският окръжен съд днес отново остави без уважение искане на
Коментари Харесай

Съдът поряза мераците на Димитър, който закла тъща си във Враца

Врачанският областен съд през днешния ден още веднъж остави без почитание искане на обвинения Димитър Иванов да бъде променена наложената му мярка за неотклонение „ задържане под стража “ в по-лека. Той е притеглен в качеството на обвинен от Окръжна прокуратура – Враца за осъществено съзнателно ликвидиране на своята тъща Пепа М. на 31 януари тази година в апартамент във Враца – закононарушение по член 115 от Наказателния кодекс.
Припомняме, че за жестокото закононарушение тогава писа още веднъж първо BulNews.



Предишното искане на обвинения Димитър за изменение на мярката му за неотклонение от „ задържане под стража “ в по-лека, което Окръжен съд – Враца също остави без почитание, е от май т. година
При разглеждането на днешното частно наказателно дело, съдът, откакто се срещна с материалите по делото и разиска доводите и причините на страните, откри, че настояването на обвинения Димитър Иванов за изменение на взетата и изпълнявана по отношение на него мярка за неотклонение от " задържане под стража " в по-лека е безпричинно. Съдът установи, че от първичното задържане на обвинения до в този момент е изминал интервал от към девет месеца, който не надвишава оптималния период на задържане, очакван в наредбата на чл.63, ал.4 Наказателно-процесуален кодекс, в тази ситуация една година и шест месеца. И към сегашния миг е налично обоснованото съмнение за допустима съпричастност на Димитър И. към действието, за което му е повдигнато обвиняване. Съдът смята, че в тази ситуация към момента съществува заплаха обвиненият да се укрие или да извърши закононарушение. Предпоставките за взетата най-тежка мярка за неотклонение по отношение на Димитър не престават да са налице, се споделя още в претекстовете на съда.
Определението на Окръжен съд – Враца не е дефинитивно и може да бъде обжалвано и протестирано в тридневен период от през днешния ден пред Апелативен съд – София.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР