Врачанският окръжен съд днес наложи ефективно наказание от 3 години

...
Врачанският окръжен съд днес наложи ефективно наказание от 3 години
Коментари Харесай

Учителката, която блъсна и уби 17-годишния Габриел в Търнава, влиза в затвора

Врачанският областен съд през днешния ден наложи дейно наказване от 3 години „ отнемане от независимост “ на В. В., които тя ще би трябвало да изтърпи при първичен „ общ “ режим. Подсъдимата учителка бе приета за отговорна в това, че на 29 юни 2021 година във врачанско село, при ръководство на лек автомобил „ Ауди А 4 “ в нарушаване на разпоредбите за придвижване, като не е направлявала непрестанно пътното транспортно средство, неосъществявайки зрителен надзор върху пътното платно и движейки се с превишена скорост от 85.6 км/ч при оптимално позволена за обитаемо място 50 км/ч, по несъобразителност е предизвикала гибелта на 17-годишен юноша.



Деянието е осъществено от подсъдимата в пияно положение, с централизация на алкохол в кръвта 0.87 промила, открито по надлежния ред и след приложимост на марихуана.
Делото мина в едно съвещание, като по искане на подсъдимата и нейната отбрана то се организира по реда на съкратеното правосъдно разследване – глава 27, член 371 т. 2 от Наказателно-процесуален кодекс. В. В. призна напълно обстоятелствата, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и се съгласи да не се събират доказателства за тях. При този ред на разглеждане на делото, законът задължава съда да понижи наложеното наказване с една трета. Първоначалното наказване, несъмнено от съда за това закононарушение е 4 години и 6 месеца „ отнемане от независимост “, което след редукцията дефинира наложеното наказване за В. В. да е 3 години „ отнемане от независимост “, което да бъде изтърпяно при първичен „ общ “ режим.
Съдът лиши подсъдимата и от правото да ръководи МПС за период от 4 години. Мотивите на съда ще бъдат направени в законоустановения период.
Присъдата на Врачанския областен съд не е дефинитивна и може да се апелира и стачкува в 15-дневен период пред Софийския апелативен съд.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР