Врачанският митрополит Григорий в съслужение със свещеници от Враца днес,

...
Врачанският митрополит Григорий в съслужение със свещеници от Враца днес,
Коментари Харесай

Врачанският митрополит благослови ученици, учители и директори

Врачанският митрополит Григорий в съслужение със свещеници от Враца през днешния ден, след светата Божествена литургия за Кръстовден, отслужиха церемониален молебен за сполучлива нова образователна година. Храмът „ Св. св. Констатин и Елена “ се извърши с възпитаници, учители и шефове от всички врачански учебни заведения и гимназии. На богослужението участваха също кметът на града Калин Каменов, заместител кметът по образованието Петя Долапчиева, регионалният шеф Малина Николова и началникът на Регионалното ръководство по образованието Галина Евденова.
„ В този ден се обръщам към всички вас с архипастирско благословение и най-искрени пожелания за здраве и сили, и за триумф на всяко учебно заведение, намиращо се на територията на нашата епархия, и на нашата страна. Вярна на богочовешката си същина, и на апостолския и светоотечески апел към рационално осъзнаване на вярата, Светата Православна Църква постоянно е ценила високо и е поощрявала просветителното дело, благославяйки с обич всяка самодейност, ориентирана към повишението нивото на образованието и на просветата измежду поверения й от Бога народ. Такава тя остава и до през днешния ден, радвайки се на всеки триумф на родното обучение и благославяйки с изключително молитвено старание, както всички учащи, по този начин и всички обучавани. На добър час! И дано Божията берекет, и молитвите на светата наша Владичица Богородица, на нашия роден светия – свети Софроний Врачански и всички светии, да бъдат с вас и с вашите фамилии и през тази образователна година! “ – пожела Врачанският митрополит.
В края на молебена владиката раздаде на всички присъстващи за благословение икони на свети Софроний Врачански, покровителят на Враца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР