Врачанска фирма бе глобена с 20 000 лева за неизплатени

...
Врачанска фирма бе глобена с 20 000 лева за неизплатени
Коментари Харесай

Солена глоба: Врачанска фирма отнесе акт от 20 бона заради неизплатени заплати

Врачанска компания бе санкционирана с 20 000 лв. за неизплатени заплати на чиновниците си, научи организация BulNews. Солената глоба е наложена поради неполучени хонорари в размер на 5 400 лв., заяви шефът на Инспекцията по труда във Враца Румен Младенов.
Причината за високата санкция на компанията за рандеман на инертни материали е поради наново нарушаване след към този момент натрапен акт.
По време на инспекции през месец януари чиновници на инспекцията са открили общо 323 нарушавания от страна на работодателите, за които са издали 322 наставления. Най-голям брой нарушавания са установени при спазването на работното време, използването на почивки, отпуски и полагане на ексклузивен труд – 149 броя. На последващо място се подреждат нарушаванията, свързани с неналичието на документи, инструктаж и образование – 125 и сигурността на труда – 34.
През януари инспекторите по труда са съставили 10 акта на работодатели от Врачанско, като 6 от санкциите са били за работа без трудови контракти. През месеца са издадени и 10 наказателни постановления за сумата от 31 600 лв., а 10 остарели наказателни постановления за 10 600 лв. са влезнали в действие предишния месец.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР