Врачанката Биляна Дудова стана световна шампионка по борба в категория

...
Врачанката Биляна Дудова стана световна шампионка по борба в категория
Коментари Харесай

Страхотно! Врачанката Биляна Дудова е световна шампионка по борба

Врачанката Биляна Дудова стана международна шампионка по битка в категория до 59 кг. на шампионата в Осло. Нашето момиче победи с 6:4 японката Акие Ханай във финала и изцяло справедливо се поздрави с купата.
Срещата стартира чудесно за Биляна и извърши добре мятане за четири точки в първата част. Последва опит за още едно деяние за четири, само че при осъществяването японката контраатакува. В последна сметка след видео контестация съдиите дадоха по две точки и за двете.
През втората част Дудова се защитаваше брилянтно и на два пъти съумя да се измъкне от рискови офанзиви на японката. Едва в края на битката Ханай съумя да вземе две точки, само че офанзивата в последните секунди бе парирана сполучливо от 24-годишната българка.
В пътя си до финала Биляна бе повече от безапелационна и не даде даже и точка на съперничките си. Тя започва с два механически туша с по 10:0 над Инета Дантаите от Литва и Йохана Линдбори от Швеция. На полуфинала пък победи с 3:0 Сарита Мор от Индия.
Така след сребърния си орден от Будапеща 2018, Дудова прибавя и купата от международно състезание. Биляна има още четири европейски трофеи на сметката си. На Олимпиадата в Токио Дудова не взе участие, защото загуби битката за установяване на българската участничка от Евелина Николова, която донесе бронзов орден от игрите.
Последната международна купа за българската битка бе отпреди три години, когато на шампионата в Будапеща Тайбе Юсеин победи в категория до 62 кг.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР