Врачанин обнови със собствени средства стара детска площадка в града,

...
Врачанин обнови със собствени средства стара детска площадка в града,
Коментари Харесай

Доброто съществува! Врачанин сам обнови стара детска площадка в града /снимки/

Врачанин обнови със лични средства остаряла детска площадка в града, научи организация BulNews. Благодарение на Пламен Георгиев, малчуганите към този момент играят на по-чисто, красиво и безвредно място. 
Обновената площадка се намира зад блок „ Химик “ 6, против болничното заведение във Враца. Врачанинът е израснал там и въпреки към този момент да живее на друго място, останал засегнат от положението на обичаното си място от детството. Вместо да мрънка, той решил да вземе нещата в свои ръце и се заел с работа. 
Само за няколко дни площадката е преобразена изцяло. Георгиев изчистил пространството от отпадъци, окастрил избуялата растителност и боядисал катерушките и люлките. Така старите ръждясали уреди придобили привлекателен тип, а мястото станало по-чисто и безвредно. 
Живеещите в региона са най-вече възрастни хора, само че с наслада посрещнали концепцията на някогашния комшия. Бабите и дядовците се надяват, че с обновената детска площадка междублоковото пространство още веднъж ще се огласи от детски смях, а внуците им ще стартират да ги посещават по-често. 
Пламен Георгиев е на мнение, че всеки може да постави минимални старания, с цел да направи нещо положително за града и съгражданите си. Той се надява повече хора да вземат образец от постъпката му и сходни начинания да стартират да се реализират по-често.
„ Готов съм да оказа помощ и на други места в града, диря единствено съидейници “, сподели още врачанинът. 
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР