VR очилата са все по-разпространени и все сред голямото разнообразие

...
VR очилата са все по-разпространени и все сред голямото разнообразие
Коментари Харесай

VR технологията ни прави безстрашни

VR очилата са все по-разпространени и все измежду огромното многообразие ще намерим модел, който да пасва на финансовите ни благоприятни условия. А след това можем на воля да се радваме на щури клипчета и да вършим придвижвания вид " Матрицата ".

Но, VR технологията не е единствено за развлечение. Като джаджа, по която светът полудя, очилата са подложени на щателна инспекция от учени какво друго могат да вършат, с изключение на да ни карат да изглеждаме необичайно в очите на другите, които не знаят какво се случва пред нашите очи.

А резултатът е не толкоз неочакван, само че несъмнено е с плюсче начело. Оказва се, че заниманията с виртуална действителност оказват помощ да преодолеем страха от височини, който е един от най-разпространените. Действат добре и на положения на чест световъртеж, изключително когато вършим внезапни придвижвания с главата. Лекарите го назовават вертиго.

В тестванията на учени от Оксфордския университет се включват стотина доброволци и при 68% от тях се усеща усъвършенстване, написа Daily Mail. Чрез комплект VR очила се пресъздава чувството, че се намират на височината на десетия етаж на постройка.

След виртуалното си прекарване, те одобряват по-лесно действителните провокации в всекидневието. Този резултат надминава всички упования на откривателите. Те виждат бъдещето точно в особено създадени за задачата стратегии, които ще изместят потребността от психотерапевти. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР