Вписването на новото ръководство на болница Лозенец“ в Търговския регистър

...
Вписването на новото ръководство на болница Лозенец“ в Търговския регистър
Коментари Харесай

Новото ръководство на болница ``Лозенец`` е блокирано, спряха вписването му в Търговския регистър |

Вписването на новото управление на болница „ Лозенец “ в Търговския указател е спряно. Причината е правосъден иск от освободения шеф проф. Любомир Спасов. Това излиза наяве от документ, който bTV е получила от юриста Мария Шаркова.

Софийски градски съд е удовлетворил настояването на някогашния шеф на болница „ Лозенец “ проф. Любомир Спасов за прекъсване на регистрация на новото управление на здравното заведение.

Съдът признава молбата за основателна и разпорежда вписването на измененията в управлението на " Лозенец " да бъде спряно до привършване на производството по жалбата на Спасов.

Според адвокати това може да блокира работата на лечебното заведение. След тази реакция от страна на Спасов не е ясно кой ще управлява болничното заведение до вземането на дефинитивно решение от съда.

Искът е подаден откакто здравният министър на лечебното заведение и назначи нов състав до провеждането на конкурс. В състава на новото управление на някогашната Правителствена болница влизат доцент доктор Радосвет Горнев, адв. Ивиян Симеонов и Орлин Недев.

поради регистрирано, само че неизвършено лекуване, за което са били платени държавни пари. Касата откри и подписи на пациенти, за които има подозрение, че са фалшифицирани. Болницата върна 238 667.00 лева лв. с обяснението, че станала техническа неточност, само че в хода на инспекцията са открити още злоупотреби, за които НЗОК подаде иск за 135 856. 60 лева

Преди седмица на брифинг на здравното министерство доктор Стойчо Кацаров изнесе за осъществяваните в лечебното заведение трансплантации за интервала 2019-2020 година, когато са били присадени бъбреци на 14 пациенти от живи донори.

Проверка от Изпълнителна организация " Медицински контрол " е открила, че документите на донорите и реципиентите са били фалшифицирани, с цел да бъде потвърдена роднинска връзка сред тях. По закон у нас донори на органи могат да бъдат единствено хора, които са в близка родствена връзка с нуждаещия се от трансплантация.

Разследване на „ Капитал “ сподели, че някогашният министър на опазването на здравето Костадин Ангелов и службите в „ Лозенец “ още от октомври 2020 година, само че не са подхванали нищо.

От Министерство на здравеопазването отхвърлят коментар, до момента в който тече инспекцията в " Лозенец ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР