Вписването на Huawei в черния списък от министерство на търговията

...
Вписването на Huawei в черния списък от министерство на търговията
Коментари Харесай

Huawei моли САЩ за изваждане на компанията от черния списък


Вписването на Huawei в черния лист от министерство на търговията на Съединени американски щати може да повлияе върху активността на компанията в целия свят, а и да нанесе непосредствени вреди на американските компании. Затова Huawei се обръща с молба към Съединени американски щати за изключването й от съответният ограничаващ лист, съобщи на конференция в петък ръководителят на съвета на шефовете на компанията Лян Хуа.

„ Управляващите в Съединени американски щати вкараха компанията ни в черен лист и ние естествено сме срещу това, защото няма никакво фактическо съображение за такива дейности. Също по този начин това ще нанесе загуби на американските предприятия, в това число и на тези, които сътрудничат с Huawei”, счита Лян Хуа, представен от телевизия Phoenix.

Лян Хуа дефинира решението на Съединени американски щати като извънредно несвоевременно, защото то може да повлияе върху даването на обслужването на клиентите от Huawei в над 170 страни.

„ Смятаме, че е належащо не разпределяне на ограниченията, а цялостна анулация на възбраната “, съобщи Лян Хуа.

В отговор на въпрос зали обстановката по някакъв метод се е трансформирала след изказването на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, че позволява на американските компании да продават на Huawei свое съоръжение, той отговори, че „ от комерсиална позиция, не са настъпили никакви основни промени “.

Преди дни президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че Съединени американски щати позволяват на американските компании да продават на китайската Huawei свое съоръжение, в случай че то не съставлява проблем за националната сигурност на Съединени американски щати.
Министърът на търговията на Съединени американски щати вписа в средата на месец май Huawei в черен лист, който затваря пътищата на компанията за покупка на съставни елементи и технологии от американски производители. Huawei е също така и в листата на фирмите, на които е неразрешено да работят с американският бизнес без съответни лицензии. Администрацията на Съединени американски щати упреква китайската компания в съдействие с военното разузнаване на Китай за допустимо следене на клиентите. Съединени американски щати считат също по този начин, че и другите страни не би трябвало да употребяват инфраструктурата и оборудването на Huawei пре прекосяването към стандарта на 5G мрежата.
Гугъл да вземем за пример към този момент приключи съдействието си с Huawei, като го лиши от достъпа до възобновяване на оперативната система Android. По-късно министерство на търговията на Съединени американски щати обаче даде краткотрайно позволение на Huawei до 19 август, което дава опция за поддържане на информационните мрежи и даването на програмно възобновяване за съществуващите клиенти.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР