Впетък и събота се променя организацията на движение в посока

...
Впетък и събота се променя организацията на движение в посока
Коментари Харесай

Внимание, шофьори! В петък и през уикенда ограничават движението на камиони по участъци от „Хемус”

В петък и събота се трансформира организацията на придвижване в посока Варна на тежкотоварните камиони по сектори от автомагистрала „ Хемус “. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ).

В неделя (7 януари) от 14 до 20 ч. ще бъде лимитирано придвижването в посока София.

В петък (5 януари) от 12 до 20 ч. и в събота (6 януари) от 08 до 16 ч. се вкарва смяна в организацията на придвижването и краткотрайно се стопира прекосяването на тежкотоварните камиони над 12 т в посока Варна по сектор от автомагистрала „ Хемус “ сред 30-и до 47-ми км. Ограничението е заради упования засилен трафик в края на работната седмица и ремонтно-възстановителните работи в тунелите „ Топли дол “ и „ Правешки хановe “.

Тежкотоварният трафик ще се пренасочва по обходен маршрут при 30-и км на Автомагистрала „ Хемус “ по пътна връзка „ Витинска река “, ще продължава по път I-1 София – Ботевград и път II-17 до пътен възел „ Ботевград “ при 47-ми км, където ще се връща на автомагистрала „ Хемус “. При нужда, според от метеорологичните условия и интензивността на трафика, придвижването на транспортни средства над 12 т ще се пренасочва и от пътен възел „ Правец “ (при 52-ри км) по път I-3 Ботевград - Ябланица и ще се връща още веднъж на автомагистралата при пътен възел „ Осиковска Лакавица “ (при 60-и км).

В неделя (7 януари) от 14 до 20 ч. ще бъде лимитирано придвижването на тежкотоварните коли над 12 т от 60-ти до 52-ри км на автомагистрала „ Хемус “ в посока София. Трафикът на камиони ще се пренасочва по обходен маршрут от пътен възел „ Осиковска Лакавица “ (при 60-и км) по път I-3 Ботевград – Ябланица и ще се връща на автомагистралата по пътен възел „ Правец “ (при 52-ри км). При нужда, според от метеорологичните условия и интензивността на трафика, придвижването на транспортни средства над 12 т ще се пренасочва и от пътен възел „ Ботевград “ (при 47-ми км) по път II-17 и по път I-1 София – Ботевград до пътна връзка „ Витинска река “ (при 30-и км) на Автомагистрала „ Хемус “.           

Основният ремонт в тръбите в посока Варна на тунелите „ Топли дол “ и „ Правешки ханове “ стартира на 8 ноември. При осъществяването на строителните действия придвижването се реализира в двете посоки в тръбите за София на двата тунела. Планира се след ремонта да се възвърне придвижването през тях и да стартира обновяването на тръбите в посока София.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР