Впечатляващите пещери на древни гиганти в Румъния. Това място е

...
Впечатляващите пещери на древни гиганти в Румъния. Това място е
Коментари Харесай

Впечатляващите пещери на древни гиганти в Румъния

Впечатляващите пещери на антични колоси в Румъния. Това място е ситуирано в планините Бузъу (Buzău) в Румъния, покрай село Нуку, а измежду локалните носи неофициалното название „ Земята на колосите “.

 g1 - Впечатляващите пещери на антични колоси в Румъния
Там се намира неповторим комплекс от 15 пещери, изкуствено изсечени в скалите. Някои наподобяват разрушени, само че други са непокътнати в първичния си тип.

 g2 - Впечатляващите пещери на антични колоси в Румъния
Когато човек отиде там има чувството, че е попаднал в книга с приказки за елфи или други мистериозни същества. Толкова извънредно наподобяват тези пещери, покрити със зелен мъх.

 g3 - Впечатляващите пещери на антични колоси в Румъния
Пещерите са разпръснати на имот от 3 квадратни километра и съгласно легендите, са издълбани в скалите от колоси. Най-впечатляващата пещера е ситуирана в канара със объл връх и квадратен вход с три стъпала. В самите пещери има една или две стаи, жестоко изсечени от скалата.

 g4 - Впечатляващите пещери на антични колоси в Румъния
Смята се, че тези пещери са били употребявани като убежища от първите християни, пристигнали тук, към 300 година сл. Хр. Трудно е обаче да се каже по кое време тъкмо са били изсечени пещерите и дали християните са ги основали, или единствено са живели във към този момент съществуващите пространства.Четете още: Най-сензационната находка в света е скрита в банков сейф във Варна

 g5 - Впечатляващите пещери на антични колоси в Румъния
Известно е единствено, че хората са почнали да се заселват по тези места през желязната и бронзовата ера. Доказано е, че най-малко една от пещерите, наречена Fundul Pesterii, е основана преди идването на християните тук, или по-скоро в късния неолит.


 g6 - Впечатляващите пещери на антични колоси в Румъния
Християните употребявали пещерите като “храмове ” до 19 век. Някои от локалните поданици към момента носят икони и ги слагат върху каменните первази.

 g7 - Впечатляващите пещери на антични колоси в Румъния
Според румънските историци, това е една от най-интересните исторически забележителности на страната. Намира се на доста насаме място, до което елементарните туристи мъчно могат да стигнат. Все още няма туристически маршрут за там и доста малко хора знаят за тези места отвън Румъния.Местните поданици постоянно са смятали тези пещери за необикновени. Има доста митове за странни феномени, които са се случили тук. Говори се, че по време на царуването на Николае Чаушеску (Nicolae Ceaușescu), тук бил изпратен специфичен конфиденциален сътрудник, който трябвало деликатно да изследва тази област. Дали е разкрил нещо и в случай че е разкрил, какво е то, няма никаква информация.Езотериците, които са били тук, приказват за магнитни аномалии, мистични феномени и духовни просветления. Местните описват, че тук се виждат необикновени светещи фигури.В допълнение към комплекса от пещери, по тези места постоянно се срещат причудливи „ живи камъни “ – трованти.

 g8 - Впечатляващите пещери на антични колоси в Румъния


 g9 - Впечатляващите пещери на антични колоси в Румъния


 g10 - Впечатляващите пещери на антични колоси в Румъния
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР