Впечатляващата номинация за български еврокомисар е тази на г-н Даниел

...
Впечатляващата номинация за български еврокомисар е тази на г-н Даниел
Коментари Харесай

Андрей Гюров: Лорер има всички качества да представи България достойно като еврокомисар

Впечатляващата номинация за български еврокомисар е тази на господин Даниел Лорер. Той има всички качества да показа България почтено на тази позиция. А за госпожа Илияна Иванова не мога да разясня сега. Това сподели пред Българска национална телевизия Андрей Гюров от ПП-ДБ.

" С номинацията на Даниел Лорер слагаме летвата доста високо. С оглед на ресора, който той имаше в държавното управление на Кирил Петков, интернационалният насъбран опит, признанието и репутацията, която Лорер има във всички парламентарни групи. Сигурен съм, че той е различим в Европа и Брюксел, тъй като огромна част от кариерата му е протекла точно там ", разяснява още той.

Според Гюров в случай че ГЕРБ са желали тяхната номинация за български еврокомисар да бъде единствена, е трябвало да образуват държавно управление.

" За страдание, виждаме, че през последните няколко Народното събрание, те са неспособни да създадат това ", сподели още той. 

По думите му следва да се види дали ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са сътрудници или противници.

" Умножават се сигналите, че другите партии преследват лични ползи в това ръководство ", разяснява Гюров.

Добави, че съществуват разнообразни болшинства в този парламент, а от дейностите на политическите сили ще се схванат същинските им планове.

Според Андрей Гюров назначението на Борислав Сарафов за изпълняващ длъжността основен прокурор е замяна.

" Ние не вършим с Движение за права и свободи и ГЕРБ конституционна и правосъдна промяна, а осветляваме проблемите в системата ", съобщи той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР