Впечатление прави, че двамата по-големи партньори в некоалиционното тройно управление

...
Впечатление прави, че двамата по-големи партньори в некоалиционното тройно управление
Коментари Харесай

Димитър Маргаритов: Възможно е да се повишат цените на горивата

Впечатление прави, че двамата по-големи сътрудници в некоалиционното тройно ръководство се караха за авторството. Бяха единомислещи по един въпрос - всичко това се случва със единодушието на господин Делян Пеевски. Прилича на PR акция. Това идно деяние насочва погрешно нещата, които би трябвало да се вземат като решения, въобще в областта на концесиите. Така бившият зам.-министър на стопанската система и някогашен ръководител на КЗП Димитър Маргаритов коментира концесията на " Росенец " в студиото на " Денят ON AIR ".

Пред Bulgaria ON AIR той сподели, че е нужен повсеместен обзор, с цел да може да се усъвършенства ефектът от бюджета, който концесионните хонорари дават. Според него при сходни решения липсва оценка на риска. 

" Говорим за горива, това е сензитивна тематика. Трудно е да се гласоподава, в случай че се знае резултата от действието. Не го подлагам на критика, в това число и във връзка с тази концесия, само че би трябвало черно на бяло да се види - когато това решение се одобри и бъде въведено в осъществяване, да се видят положителният и отрицателният ефект. Такъв разбор не е изработен и това в бъдеще крие риск за елементарните консуматори ", изясни Маргаритов.

Като най-тревожно той дефинира вероятността да се стигне до отрицателни последици в цялата верига във връзка с търговията с горива.

" Ако се стигне до тези резултати, ще заплащат хората. Когато има разтърсвания на този пазар, се покачва цената на горивата. Когато нещата се успокоят - не се покачват. Когато приказваме за концесии и за дълготрайност от порядъка на 20-30 години, да се вземат решения за един ден, които не са оповестени авансово обществено, наподобява, че сме склонни да създадем нов проблем ", разяснява някогашният зам.-министър на стопанската система.

На този стадий не се усеща понижение на цените за крайните консуматори на съществени хранителни артикули, проучва Маргаритов, само че означи, че статистиката демонстрира друго.

" Трябва да се направи разбор в тъкмо кои браншове в потребителската кошница има стабилизиране или понижение на цените. Има резултат по-скоро да не поевтиняват или даже да нарастват сезонните артикули, които се сумират в даден интервал в годината ", настоя някогашният ръководител на КЗП.

Той разяснява и митингите във връзка със заплатите в КЗП: " Ръководството на КЗП е заето с това да договоря с ръководещите своето оставане отпред на Комисията, вместо да намерения за хората, които ще продължат да работят и след тях ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР