Войските на израелските сили за отбрана започнаха да провеждат сухопътни

...
Войските на израелските сили за отбрана започнаха да провеждат сухопътни
Коментари Харесай

Вътрешен поглед върху наземното нападение на Израел в Газа

Войските на израелските сили за защита започнаха да организират сухопътни интервенции в Ивицата Газа в края на предишния месец, поставяйки началото на нова фаза във войната на Израел против Хамас. CBS News получи вътрешен взор върху спора с парашутистите от 551-ва въздушнодесантна бригада, измежду първите сили, които нахлуха в Газа, откакто бойци на Хамас започнаха смъртоносна изненадваща офанзива против Израел на 7 октомври.

Артилеристите продължиха наблюдаващ, до момента в който бригадата пресичаше пустинята на североизточна Газа, до момента в който доближи Бейт Ханун. Когато CBS News дойде, наоколо се чуха звуци от продължаващи престрелки.

Бейт Ханун имаше почти население от повече от 60 000 души преди войната. След седмици тежки бомбардировки, причиняващи широкоразпространени опустошения, той беше изцяло зарязан.

Лет. Полковник Идо Кас сподели, че няма огромен избор.

„ Вижте, Хамас употребява инфраструктура. Те се крият в учебните заведения “, сподели Кас. „ Искам да кажа, че единствено преди 10 минути имахме сериозна борба с група от Хамас вътре в учебното заведение, че те построиха тунели. “

Кас сподели на CBS News, което съгласно него е ракетна площадка, скрита в задния двор на къща, до това, което в миналото е било плувен басейн. Той сподели, че в началото в града е имало към 1000 бойци, до момента в който в този момент са единствено няколко десетки. Но, сподели той, те не се тревожат за заканите над земята.

Докато той говореше, детонации и пукотевица избухнаха на няколко пресечки от него. На CBS News споделиха, че войник ​​на Хамас е излязъл от тунел покрай учебно заведение и е стрелял с РПГ по войските.

На югозапад от Бейт Ханун израелските войски се доближават към сърцето на град Газа. Продължаващото наземно нахлуване провокира всеобщо изселване на юг, разделяйки територията на две.

Жителите, които подхващат пътуването, развяват бели флагове и държат ръце във въздуха, с цел да покажат, че не са част от борбата, т.к. те предават домовете си и животите, които оставят след себе си.

На автомагистралата южно от града Маруан Ал Гул от CBS News беседва с някои от тези, които бягат от боевете. Той сподели, че хиляди хора са създали часове пешком, с цел да стигнат от северната част на Газа до южната. Мнозина не носят нищо друго с изключение на тези бели флагове.

" Ние сме цивилни хора ", сподели един гражданин. „ Искаме да живеем в нашата земя с мир, само че никой в ​​света няма да ни остави да живеем. “

Един месец от началото на войната жителите на Газа са изправени пред нестабилно бъдеще. На първо място са въпросите по кое време и по какъв начин ще свърши.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР