Войната в Украйна ще приключи само ако между Русия и

...
Войната в Украйна ще приключи само ако между Русия и
Коментари Харесай

Ибрахим Калън: Войната в Украйна ще приключи, ако между Русия и Запада бъде сключено ново голямо споразумение

Войната в Украйна ще завърши единствено в случай че сред Русия и Запада бъде подписано ново огромно съглашение, съобщи представителят на турското президентство Ибрахим Калън, представен от Анадолската организация.

Говорителят подсети, че под управлението на президента Реджеп Тайип Ердоган са били подхванати доста начинания за преустановяване на руско-украинската война, като добави, че Турция ще продължи да работи интензивно в тази тенденция.

По думите му въпросът за войната в Украйна ще бъде разискван и на следващия ден сред президентите на Турция и Русия в телефонен диалог преди церемонията по доставката на първото нуклеарно гориво в АЕЦ " Аккую ".

" В този телефонен диалог ще обсъдим както двустранните ни връзки, несъмнено, по този начин и съдействието ни в региона на енергетиката, само че също по този начин и какво можем да създадем по отношение на по-нататъшния ход на войната в Украйна ", сподели Калън във връзка утрешния диалог сред Тайип Ердоган и Владимир Путин.

Калън се обърна с апел към света и изключително към Запада да бъдат мобилизирани всички средства и благоприятни условия, с цел да бъде комплициран завършек на войната в Украйна. 

" Удължаването, разрастването и задълбочаването на тази война ще докара само до световна злополука. За да предотвратим войната, с цел да дадем опция за мир, договаряния и дипломация, дано обединим всичките си сили. Нека се опитаме да обединим страните с вероятност, ориентирана към мира, а не към войната ", сподели представителят.

Кълън посочи, че Турция и президентът Реджеп Тайип Ердоган, които по думите му са съумели да реализират резултати посредством диалози с двете страни, са подготвени да играят роля и в бъдеще, осведоми Българска телеграфна агенция.

Отбелязвайки, че руско-украинската война не е единствено спор сред две страни, само че и отражение на търсенето на нов баланс сред Русия и Запада, представителят съобщи: " Тази война ще завърши трайно и стабилно единствено и само посредством сключването на ново огромно съглашение сред Русия и Запада ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР